De straatjutters bij hun kraam in Winkelhof, klaar om aan de slag te gaan.
De straatjutters bij hun kraam in Winkelhof, klaar om aan de slag te gaan. Foto: PR

Leiderdorp weer wat schoner

Algemeen

Leiderdorp is weer een beetje schoner. De Leiderdorpse Straatjutters gingen zaterdagochtend 18 maart, samen met een aantal ‘losse’ helpers waaronder enkele kinderen, op pad om zwerfafval te rapen in de openbare ruimte. 

Dat doen ze elke week op de vrijdag of de zaterdag, op wisselende plekken in Leiderdorp, maar deze keer was extra. Het was zaterdag namelijk de 21ste landelijke Opschoondag, de dag waarop overal in Nederland acties op poten werden gezet met als doel het land zwerfafvalvrij de lente in te laten gaan. 

De Leiderdorpse Straatjutters hadden deze ochtend een informatiekraam in Winkelhof, waar zich verschillende nieuwe vrijwilligers hebben aangemeld. En ze gingen aan de slag rond het winkelcentrum. Het resultaat van twee uurtjes schoonmaken was onthutsend veel: twintig vuilniszakken vol afval. De Straatjutters zijn helaas nog lang niet overbodig!


Eerste lustrum

Dit jaar bestaan de Straatjutters alweer vijf jaar. In dit jubileumjaar hopen ze een aantal leuke activiteiten op te kunnen zetten. Hiervoor zoeken ze nog sponsors. Wie de Straatjutters wil steunen, kan contact opnemen via de website www.straatjuttersleiderdorp.nl.

Uit de krant