Vrijwilligers van het digitaal spreekuur in de bibliotheek.
Vrijwilligers van het digitaal spreekuur in de bibliotheek. Foto: PR

Hulp bij het ontdekken van de digitale wereld

Algemeen

Heel veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van en leren omgaan met de digitale wereld. Daarom organiseerde SeniorWeb, een landelijke vereniging met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, van 16 tot en met 22 januari de computervraagdagen. Ook BplusC bibliotheek Leiderdorp deed mee aan deze actie. De vestiging in Leiderdorp ontving extra bezoekers tijdens het digitaal spreekuur op donderdagmiddag 19 januari.


6 toegewijde vrijwilligers

Het digitaal spreekuur in de bibliotheek bestaat in z’n huidige vorm al sinds 2010 en wordt bemand door zes toegewijde vrijwilligers. Zij zetten zich vol enthousiasme in vanuit de behoefte om andere mensen te helpen. Daarbij zetten de vrijwilligers hun brede kennis en kunde op ICT-gebied in. Het geeft de vrijwilligers veel voldoening om anderen te kunnen ondersteunen en adviseren bij vragen over computers, laptops, smartphones en tablets van diverse merken. Daarnaast helpen ze bij gebruikersvragen over internetten, e-mailen of appen én assisteren ze bij het gebruik van e-boeken en luisterboeken.


Elke donderdagmiddag

Ook nu de computervraagdagen achter de rug zijn, kun je met vragen over computers en andere digitale zaken terecht in de bibliotheek van Leiderdorp. De vrijwilligers zitten elke donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur voor bezoekers klaar om vragen te beantwoorden. Hiervoor is het maken van een afspraak niet nodig.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant