Afbeelding
Foto: Arie Raaphorst

Schrijfactie Amnesty start vandaag

Algemeen Maatschappelijk

10 december is de internationale Dag van de Rechten van de Mens. Rondom deze dag organiseert Amnesty International ieder jaar een grote schrijfactie voor mensen die om hun overtuiging, godsdienst of geaardheid in de gevangenis zitten, vaak zonder neutrale rechtspraak én onder erbarmelijke omstandigheden. Ook Amnesty Leiden en Leiderdorp doet hier dit jaar weer mee aan Write for Rights.

Er liggen enveloppen klaar met voorbeeldbrieven die mensen kunnen schrijven en weer inleveren. In Leiderdorp liggen deze enveloppen ook dit jaar weer bij de balie van De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. Ze zijn daar vanaf 30 november op te halen en de geschreven brieven kunnen tot uiterlijk 23 december weer ingeleverd worden bij deze balie.

Dit jaar richt de Write for Rights-actie zich op het thema ‘Demonstreren is ieders goed recht’. De mensen voor wie geschreven wordt, hebben één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruikmaakten van hun recht om te demonstreren. Met brieven worden hun autoriteiten onder druk gezet om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. Kaarten aan de mensen zelf geven hen steun.

Uit de krant

Uit de krant