De voormalige Levensstroomkerk - nu de Power City Church - aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp.
De voormalige Levensstroomkerk - nu de Power City Church - aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp. Foto: Corrie van der Laan

Informatieavond over crisisnoodopvang asielzoekers

Algemeen

De gemeente Leiderdorp organiseert volgende week dinsdag, 11 oktober, een informatieavond over de crisisnoodopvang van honderd asielzoekers in de Power City Church. Alle belangstellenden kunnen die avond tussen 19.30 en 21.15 uur binnenlopen in het gemeentehuis. Daarnaast organiseert de veiligheidsregio Hollands Midden op donderdagavond 13 oktober tussen 18.00 en 19.30 uur een kijkmoment in het kerkgebouw aan de Elisabethof  5, dat momenteel gereed gemaakt wordt voor de opvang.

Op 26 september ging de gemeenteraad akkoord met een voorstel van burgemeester en wethouder om maximaal 100 asielzoekers tijdelijk op te vangen in de Power City Church om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Het gaat om een homogene groep van alleenreizende mannen die ouder zijn dan 18 jaar en allemaal geregistreerd zijn. Ze komen allemaal uit onveilige landen. Ze hebben er baat bij zich goed te gedragen om hun asielprocedure niet te vertragen. Naar verwachting komen de asielzoekers rond 17 oktober en blijven ze tot 1 februari 2023. 


Vragen stellen

Tijdens de informatieavond wordt verteld hoe de opvang in zijn werk gaat en wat de voorwaarden zijn. Iedereen kan daar vragen stellen. Ook kunnen mensen zich aanmelden als vrijwilliger. 


Menswaardige locatie

De Power City Church wordt nu gereed gemaakt voor de crisisnoodopvang. Er worden schermen geplaatst waardoor aparte ruimtes ontstaan. Ook wordt er een douche-unit geplaatst die vanuit de kerk overdekt te bereiken is. Zo wordt de asielzoekers een menswaardige locatie geboden om tijdelijk te verblijven. Op 13 oktober kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het kerkgebouw. Binnenlopen kan tussen 18.00 en 19.30 uur. 

Voor wie nu al vragen heeft: kijk voor veel gestelde vragen over de crisisnoodopvang op www.leiderdorp.nl/crisisnoodopvang.

Of mail naar info@leiderdorps.nl of bel naar (071) 5458500. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant