De jaarmarkt van 2020.
De jaarmarkt van 2020. Foto: Buro JP

Vierde Jaarmarkt Leiderdorp op 3 september

Algemeen Evenement

De vierde editie van Jaarmarkt Leiderdorp vindt zaterdag 3 september tussen 10.00 en 17.00 uur plaats op de Laan van Berendrecht in Leiderdorp. 

Eerder was er sprake van dat de jaarmarkt niet door kon gaan vanwege de werkzaamheden aan de laan die de winkelcentra Winkelhof en Santhorst verbindt, maar doordat deze zijn uitgesteld is de jaarmarkt toch mogelijk.


100 kramen

Op de jaarmarkt staan zo’n honderd kramen, waarbij er veel standhouders met aanbiedingen staan. Zo zijn er kramen met (woon)accessoires, kleding, snoep, en tassen. Ook zijn er lokale organisaties die een kraampje bemensen. 


Themapleinen

Buiten het lint van kramen wordt een aantal themapleinen opgesteld, waaronder een autoplein, een kinderplein en een zorgplein. Ook zijn er activiteiten voor kinderen op de jaarmarkt. Tijdens de jaarmarkt wordt de Max Mobiel van Inlcuzio en Winkelhof gelanceerd.

De jaarmarkt wordt zaterdag 3 september om 10.00 uur geopend door burgemeester Laila Driessen.


Zorgfestival

Op het grasveld bij Winkelhof vindt tegelijkertijd de eerste editie van Zorgfestival Leiderdorp plaats. De hele dag is het mogelijk om te solliciteren op een functie binnen de zorg bij Pro-Cura en Zorg-Vuldig en zijn er kramen met zorg gerelateerde diensten en producten. Op het podium zijn optredens van onder andere een clown, dansscholen en een shantikoor. 

Het festival is niet alleen bedoeld om bezoekers kennis te laten maken met de zorg, maar ook om de zorgmedewerkers uit Leiderdorp in het zonnetje te zetten en bezoekers op een laagdrempelige manier naar een baan in de zorg krijgen.

De inschrijving voor de kramen is inmiddels van start gegaan, via de website www.jaarmarktleiderdorp.nl is het mogelijk om een plek op de jaarmarkt reserveren. 

Uit de krant