V.l.n.r. Juliano, Michiel Knoester en Linde dopen onder toeziend oog van de groepsvoorzitter de nieuwe zeilvletten.
V.l.n.r. Juliano, Michiel Knoester en Linde dopen onder toeziend oog van de groepsvoorzitter de nieuwe zeilvletten. Foto: Sander Knetsch

Druk bezochte open dag scouting

Algemeen

Op zaterdag 14 mei vond voor het eerst in twee jaar weer een open dag plaats bij Scouting Van der Does-Liethorp in het Leiderdorpse Weteringpark. 

De scoutinggroep zette haar beste beentje voor om Leiderdorp te laten zien dat de vereniging nog springlevend is. Ruim tweehonderd leden en zestig vrijwilligers komen elke zaterdag bij elkaar op het terrein aan de Boomgaardlaan. Tijdens de open dag konden leden en gasten van de tokkelbaan glijden, popcorn poffen op een kampvuur, een rondje zeilen, meedoen met een spel en nog veel meer.

Bij de opening van de dag werd stilgestaan bij het vertrek van de penningmeester Michiel Knoester. Jarenlang beheerde hij deskundig de gelden van de vereniging. Samen met jeugdleden Juliano en Linde doopte hij de twee nieuwste zeilvletten; de Onversleten en de Onverzorgd (foto). Kenners weten dat alles bij Scouting Leiderdorp een naam heeft die begint met ‘Onver…’. 

Kijk voor meer informatie over de scoutinggroep op www.vadedo.nl.

Uit de krant