Rob Hofman en Joop van Huut
Rob Hofman en Joop van Huut

CDA zet vrijwilligers in de bloemen

Algemeen

Het CDA heeft zaterdag 12 februari elf bijzondere vrijwilligers verrast met een bezoek en een boeket bloemen. 

De bloemenhulde is een jaarlijkse terugkerende activiteit waarmee de fractie extra aandacht wil schenken aan het vrijwilligerswerk dat door velen in Leiderdorp met enthousiasme en belangeloos wordt gedaan. Voor de Leiderdorpse verenigingen en samenleving zijn deze vrijwilligers onmisbaar. In deze periode van de coronapandemie vraagt het vrijwilligerswerk extra vindingrijkheid, zorgvuldigheid en organisatietalent.

Ans Bulles en Andre Bouwman
Ans was vele jaren als vrijwilliger actief binnen het dames- en herenkoor van De Menswording en nu bij het koor van De Goede Herder. Sinds enkele jaren is zij de dirigent. Andre is eveneens actief binnen de parochie De Goede Herder. Hij is lid van het dames- en herenkoor en van de beheercommissie en hij heeft de weblog De Schaapskooi opgezet. Ook verzorgt hij meerdere keren per week de communicatie.

Saskia en Cees van Iterson
Saskia is al vele jaren als vrijwilliger actief bij Toverlei. Zij heeft de toneelvereniging opgericht in 1976 en in 2007 de jeugdafdeling Toverkids. Ook haar echtgenoot Cees is een actieve vrijwilliger. Hij heeft 15 jaar leerlingen begeleid op het complex van de schooltuinen en leidde binnen de tuincommissie van Volkstuinvereniging De Bloemhof regelmatig de gezamenlijke werkzaamheden op de zaterdagen.

Dennis de Groot 
en Monique Simonis
Dennis de Groot is al meer dan 10 jaar vrijwilliger bij RCL en verzorgt nu het wedstrijdsecretariaat voor de teams JO7 t/m JO12. Hij is ook vele jaren trainer/coach geweest van verschillende jeugdteams en coördinator van de jeugd.
Zijn partner Monique Simonis doet al 5 jaar de ledenadministratie van RCL en ze notuleert bij vergaderingen. Zij was ook actief binnen de toernooicommissie en bij het schoolvoetbaltoernooi. Ook doet zij de administratie van de uitwisseling met Kidlington en beheert zij de infobox.

Bas van de Berg
Bas is een enthousiaste vrijwilliger binnen Scouting Van der Does-Liethorp. Hij  is jarenlang leiding geweest bij het welpenonderdeel ‘Stuurboord’. Alle vier zijn kinderen zitten bij de groep en inmiddels geven er twee ook leiding. Bas is groepsvoorzitter sinds 2017. In dat opzicht een herhaling van de historie, aangezien ook de vader van Bas jarenlang stichtingsvoorzitter is geweest van Scouting Leiderdorp.

Rob Hofman
Rob Hofman is dit seizoen 25 jaar scheidsrechter bij RCL. Ruim 20 jaar was hij coördinator van de scheidsrechters. Al vele jaren doet Rob het wedstrijdsecretariaat en is hij KNVB-consul, wat betekent dat hij gerechtigd is om de velden te keuren. Elke zaterdagochtend keurt hij de velden voor 7 uur in de morgen en opent hij het park. Hij is er de hele dag en zorgt dat alles weer netjes is opgeruimd na de laatste wedstrijd. En tussendoor fluit hij ook vaak nog een wedstrijd.

Ellis Groothoff
Ellis Groothoff coördineert namens de Protestantse Gemeente Leiderdorp de inzameling van geld en goederen voor de Voedselbank. Ellis is ook een van de initiatiefnemers van het Buurtkastje wat aan de Scheppingskerk is opgehangen. In dit kastje staan levensmiddelen die bedoeld zijn voor mensen die niet kunnen rondkomen.

Henriëtte Schimmel
Henriëtte Schimmel is al vanaf 1976 lid en vrijwilligster bij Theater Toverlei in Leiderdorp. Geheel belangeloos beheert ze onder andere de theaterbar, de inkoop en de afdracht van de gelden. Ook ontwerpt en maakt ze kostuums en decors. Vanaf 1981 is Henriëtte ook vrijwilligster bij Kunstkring Leiderdorp.

Bart Jan Westerduin
Bart Jan is al meer dan 40 jaar lid van hockeyclub Alecto. Hij speelt bij de Veteranen 35+ C, maar is ook een actieve vrijwilliger. Al jaren is hij aanvoerder en manager van zijn eigen team. Hij is nu ook manager van de MA1, waarbij hij alle zaken rondom het team regelt. Ook is hij een actief lid van de Lustrumcommissie.

Andre Bouman
Bart Jan Westerduin
Saskia en Cees van Iterson

Uit de krant