Piet Visser (geheel links) en een medewerker van de WoonWijzerWinkel beantwoorden vragen van geïnteresseerde voorbijgangers. | Foto: C. v.d. Laan
Piet Visser (geheel links) en een medewerker van de WoonWijzerWinkel beantwoorden vragen van geïnteresseerde voorbijgangers. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Bespaarpakketten vliegen weg

Algemeen Duurzaamheid

Om 2 uur ‘s middags waren ze al bijna los. In de rijdende showroom van de WoonWijzerWinkel lagen nog maar drie slimme stekkerpakketten en één pakket met isolatiematerialen. “Alle dozen met ledlampen zijn al op”, vertelt energieambassadeur Piet Visser. “Het is de hele dag ontzettend druk geweest, we hadden hier hele rijen voor de wagen staan.”   

Het was zaterdag de vierde keer dat de ‘BespaarteGOED Roadshow’ in Leiderdorp was. De eerste keer was op 15 december op de Mauritssingel in de Oranjewijk, waar toen maar een paar belangstellenden op af kwamen. Hoe anders was dat zaterdag op het Statendaalderplein. Dit keer was de boodschap dat Leiderdorpse huurders en huiseigenaren gratis producten ter waarde van maximaal 75 euro konden krijgen om hun woning te verduurzamen duidelijk wél goed geland. 

Degenen die in de rijdende WoonWijzerWinkel achter het net grepen, kunnen terecht op actiewebshop op goedleiderdorp.nl om energiebesparende artikelen aan te schaffen of bonnen te declareren van duurzaamheidsproducten die elders zijn gekocht. De BespaarteGOED-actie van de gemeente loopt nog tot en met 31 juli 2022 maar eindigt eerder als het geld op is.

Uit de krant