Logo leiderdorpsweekblad.nl
Arie Roest.
Arie Roest. (Archieffoto: Frans Brocken)

Oud-wethouder Arie Roest overleden

Op vrijdag 14 januari is voormalig CDA-raadslid en wethouder Arie Roest overleden.

Arie Roest is meer dan een kwart eeuw actief geweest voor het CDA in Leiderdorp. Hij was van 1978 tot 1998 raadslid waarvan de laatste acht jaar fractievoorzitter. In 1998 werd hij wethouder van onder meer financiën. Dat bleef hij tot 2004. In maart van dat jaar diende hij zijn ontslag in nadat was gebleken dat bij de verbouwing van een school aan de Touwbaan het budget stevig overschreden was. 

Voor zijn wethouderschap was Roest werkzaam als economisch directeur bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Na zijn aftreden als wethouder stapte hij uit de politiek maar bleef wel maatschappelijk actief in Leiderdorp. Zo was hij jarenlang bestuurslid van de Leiderdorpse manege Liethorp. Ook was hij bestuurslid van de Omwonenden Vereniging Centrumplein. In die hoedanigheid kwam hij anderhalf jaar geleden nog in actie tegen de plannen voor een torenflat op de plek van het voormalige gemeentehuis aan de Statendaalder. Hij is ook jarenlang in verschillende functies actief geweest binnen de Protestantse Kerkgemeenschap van Leiderdorp.

Arie Roest, Lid in de Orde van Oranje-Nassau,  is bijna 80 jaar geworden. Hij laat zijn echtgenote Willy, zoons Hendrik-Jan, Marco en Arno en hun echtgenotes en acht kleinkinderen na.

Donderdag is er een besloten dankdienst voor zijn leven in de Scheppingskerk. Die is te volgen via livestream arumuitvaartzorg.nl/arieroest

Meer berichten