Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Christa van Beek (2e van links) knapt samen met een aantal buren de perkjes rond hun flatgebouw op.&nbsp;</p>

Christa van Beek (2e van links) knapt samen met een aantal buren de perkjes rond hun flatgebouw op. 

(Foto: WH)
Maatschappelijk

Samen aan de slag op Burendag

Er werd zaterdag 25 september hard gewerkt in de perkjes rond de flat aan de Laan van Ouderzorg tegenover winkelcentrum Santhorst. Een groep bewoners had Burendag aangegrepen om de gemeenschappelijke ruimten in en rond het gebouw aan te pakken.

“Dit is geen openbaar groen maar ons groen”, vertelde initiatiefnemer Christa van Beek. “Het onderhoud was wat in het slop geraakt maar nu heeft onze Vereniging van Eigenaren een nieuw bestuur dat dit weer wil oppakken. Burendag is een mooie gelegenheid om daar een start mee te maken.” 

Ook in de flat is een aantal bewoners bezig geweest allerlei klusjes. Niet alleen het gebouw en de omgeving knapt ervan op, het is ook nog eens goed voor de saamhorigheid, zegt Van Beek. De Burendag werd afgesloten met een drukbezochte borrel in de tuin achter de flat.


Vorstenhof

Burendag wordt ieder jaar in het 4e weekend van september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. In Leiderdorp deed zowel zaterdag als zondag een handvol straten mee. Zo maakten zondag de bewoners van de Vorstenhof in de wijk Buitenhof er samen een gezellige dag van, met een springkasteel voor de kinderen en een terras voor de volwassenen. “Gewoon om elkaar een beetje beter te leren kennen” aldus Stephanie, een van de organisatoren. “Er zijn de afgelopen tijd een aantal nieuwe bewoners in de straat gekomen en dit is een leuke manier om kennis te maken.”

Meer berichten