Tijdens de ‘Fiets & Food-route’ kom je ongetwijfeld Lakenvelder koeien tegen.
Tijdens de ‘Fiets & Food-route’ kom je ongetwijfeld Lakenvelder koeien tegen. Foto: Buro JP

Familie Fiets & Food-route door Boterhuispolder

Algemeen Erop uit

Via de website www.fietsenfoodroute.nl is nu een gratis fietsroute dwars door de eeuwenoude Boterhuispolder te downloaden. Deze korte route van 8 km, langs de Zijl en dwars door de weilanden, is zeer geschikt voor kinderen.

Tijdens deze ‘Familie Fiets & Food-route’ kun je niet alleen een Lakenvelder koe tegen het lijf lopen of spelen in de hooiberg, maar maak je ook kennis met verschillende streekproducten.

De route leidt langs vier locaties: Brasserie Meelfabriek Zijlstroom, Boerderij Boterhuys, Lakenvelder boerderij Boterhuispolder en Werkplaats ‘Om de hoek’. Op de locaties zelf valt van alles te beleven: Bij boerderij Boterhuys kun je door hen zelfgemaakt ijs proeven, bij Werkplaats ‘Om de hoek’ zijn er diverse speurtochten te doen en Brasserie Meelfabriek Zijlstroom serveert streekproducten uit deze polder. Ook kun je tijdens de fietstocht je eigen maaltijd bij elkaar scharrelen. Alle locaties hebben een eigen winkel waar producten uit eigen keuken of van dichtbij te koop zijn. Daarnaast is het op een aantal locaties mogelijk een extra activiteit te boeken, bijvoorbeeld een insectenhotel maken of een workshop ‘streektafelen’. Alle informatie hierover is ook et vinden op www.fietsenfoodroute.nl.

Elke locatie heeft een QR-code naar een korte video, die een kijkje achter de voordeur geeft. Zo ontdek je hoe deze lokale ondernemers precies hun steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

Deze fietsroute is samengesteld door Naar buiten! regio Leiden* en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Land van Wijk & Wouden en Zorg en Zekerheid.

*Naar buiten! regio Leiden organiseert het hele jaar rond activiteiten in de natuur, zowel binnen als buiten schooltijd. Het doel is om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen.

Uit de krant