Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

Magic Circus in Leiderdorp

In 2021 presenteert het Leids Stadscircus de voorstelling ØPFANG boordevol modern circusvermaak. Het Magic team vangt het publiek op en neemt hen mee in een magische wereld. Jong en oud, want Magic Circus is óók leuk voor kinderen. Niet te oubollig en zeker niet te pretentieus modern. Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 augustus te beleven bij de Winkelhof in Leiderdorp.

In het moderne circus gaat het om vallen en opstaan, struikelen en stijgen, loslaten en opvangen. Dat opvangen gebeurt soms letterlijk door de acrobaten. Niet alleen op het podium, maar ook hoog daarboven zonder vangnet. Kortom, circus als spiegel van de maatschappij.

Øpfang

Magic Circus biedt Øpfang. Biedt alternatieven voor het maandenlange beeldschermstaren. In ØPFANG beleef je gevederde vrienden, komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar. Eindelijk weer samen écht iets beleven! Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid oftewel Øpfang. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden. Magic Circus is ook gastvrij en spant voor zijn bezoekers een maatschappelijk en cultureel vangnet. Vangt hen op en stoomt hen klaar voor een nieuw en beter normaal. Laat je vallend onderdompelen in eigentijds circus.

di 17 t/m do 19 augustus
Leiderdorp, bij de Winkelhof

za 21 t/m ma 23 augustus
Oegstgeest, bij Winkelcentrum Lange Voort

di 23 & wo 24 augustus
Voorschoten, Burgemeester vd Haarplein

do 26 t/m zo 29 augustus
Leiden, bij Het Groenoord

Kaarten zijn online verkrijgbaar via magic-circus.nl of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de circuskassa. In winkels met een circusposter en online zijn kortingsbonnen te vinden voor een Kind Gratis actie. In het circus houdt men vast aan de 1,5 meter afstand tussen personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens. Vaccinatiebewijzen of corona-testen voor een bezoek zijn daarom niet nodig.

Meer berichten