Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Tot 15 augustus is De Bloemerd nog in gebruik als vaccinatielocatie, daarna wordt het weer gewoon een sporthal.&nbsp;</p>

Tot 15 augustus is De Bloemerd nog in gebruik als vaccinatielocatie, daarna wordt het weer gewoon een sporthal. 

(Foto: J.P.Kranenburg)
corona

Vaccinatielocatie De Bloemerd sluit per 15 augustus

De vaccinatielocatie in de Leiderdorpse sporthal De Bloemerd gaat 15 augustus dicht. In De Bloemerd zijn inmiddels bijna 16.000 mensen een keer gevaccineerd en bijna 9600 twee keer. Dat betekent dat de grote piek van het vaccineren voorbij is en de GGD Hollands Midden deze locatie niet langer nodig heeft.

In de strijd tegen corona is een nieuwe fase aangebroken waarin de GGD het accent verschuift naar het voorlichten en vaccineren van bijzondere doelgroepen zoals mensen met lage sociaaleconomische achtergrond, (arbeids)migranten, laaggeletterden en asielzoekers. Dit vraagt om een aanpak op maat: dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger. Daarom gaat de GGD met mobiele teams de wijk in. Elke week zijn er 7 vaccinatieteams op 35 pop-up locaties in de regio beschikbaar. Dit gebeurt in ieder geval tot in november, maar mogelijk langer. 

De vaccinatielocaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn blijven open. De GGD Hollands Midden start binnenkort ook met vaccineren zonder afspraak op de vaste locaties.

Meer berichten