Logo leiderdorpsweekblad.nl
| Foto: ©?Richard Koolen / bewerking Bryan Nazloomian
| Foto: ©?Richard Koolen / bewerking Bryan Nazloomian (Foto: )
Muziek

Eerste single voor Leiderdorpse songwriter Anique Nazloomian (15)

De 15-jarige Anique Nazloomian uit Leiderdorp won eind vorig jaar een songwriterwedstrijd bij het programma Click Track van de radiozender Midvliet FM. De prijs die daarbij hoorde, was de begeleiding bij het schrijven en opnemen van een eigen nummer bij Hull Music. Dat is nu gebeurd: haar singel ‘See Me’ is te beluisteren via streamingdiensten zoals Spotify en YouTube.

De jonge zangeres deed mee met de wedstrijd om te leren en ervaring op te doen maar werd, tot haar eigen verrassing, tot winnares uitgeroepen. Volgens de jury onderscheidde ze zich door zichzelf bij haar korte compositie live op de radio te begeleiden op een ukelele. ‘See Me’ is een Engelstalig nummer en kan onder het genre sadcore worden geplaatst.

Anique wordt begeleid door Marian Pijnaker, founder en zangcoach van Zangstudio The Voice en voormalig zangeres van de Leidse band Tower. Marian begeleidde eerder ook het bekende Leidse zangtalent Mart Hoogkamer.

Anique kan niet wachten op de volledige opheffing van de COVID-19-maatregelen zodat ze weer kan optreden met haar band. Na de middelbare school hoopt de Leiderdorpse aangenomen te worden op het conservatorium om daar een bredere basis te leggen voor een carrière in de muziek waarmee ze haar hoofddoel kan bereiken: mensen vermaken en inspireren met haar muziek.

Meer berichten