Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De bibliotheek biedt hulp voor mensen die zich willen laten vaccineren, maar moeite hebben om (online) een afspraak te maken. | Foto: PR</p>

De bibliotheek biedt hulp voor mensen die zich willen laten vaccineren, maar moeite hebben om (online) een afspraak te maken. | Foto: PR

(Foto: PR)
corona

Bibliotheek helpt bij afspraak voor coronaprik

De bibliotheken van BplusC in Leiden en Leiderdorp starten komende week met een corona-spreekuur, bedoeld voor mensen die zich willen laten vaccineren maar vragen hebben over de uitnodigingsbrief of moeite hebben (online) een afspraak te maken. In de Leiderdorpse bibliotheek is het spreekuur elke zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur.

Veel mensen krijgen de komende tijd een brief met de oproep om een afspraak te maken voor de vaccinatie tegen corona. Daar kunnen mensen vragen over hebben, en ook een afspraak maken kan niet iedereen zelf. Daarom heeft BplusC met het Taalnetwerk Leiden e.o. en GGD Hollands Midden het initiatief genomen om in de bibliotheek mensen hierbij te helpen.

De hulp is voor mensen die zich willen laten vaccineren, maar moeite hebben om (online) een afspraak te maken. En voor mensen die hierover nog vragen hebben of de uitnodigingsbrief niet begrijpen. Het gaat niet om de persoonlijke afweging om je wel of niet te laten inenten.

Heb je een brief gekregen over de prik tegen corona? Heb je vragen over de brief? Of wil je hulp bij het maken van een afspraak? Kom naar het corona-spreekuur in de bibliotheek.

Het spreekuur is van 10.30 tot 12.30 uur op:

• zaterdag in bibliotheek Leiderdorp, Van Diepeningenlaan 110;

• zaterdag in bibliotheek Nieuwstraat Leiden, Nieuwstraat 4;

• dinsdag in bibliotheek Merenwijk, Rosmolen 4;

• woensdag in bibliotheek Stevenshof, Trix Terwindtstraat 6

• vrijdag in bibliotheek Het Gebouw, Arubapad 4.

Neem de uitnodigingsbrief, je agenda en je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee naar de bibliotheek. Bel de bibliotheek voor meer informatie via (071) 5161627 of kijk op de website www.BplusC.nl/hulpcoronaprik.

Meer berichten