Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Burgemeester Driessen en Elke van Geest beplakken een afvalcontainer met een van de fraaie stickers. Nafiso, Nadja, Wesley en Anne kijken toe.</p>

Burgemeester Driessen en Elke van Geest beplakken een afvalcontainer met een van de fraaie stickers. Nafiso, Nadja, Wesley en Anne kijken toe.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Maatschappelijk

Kunstwerken van jongeren met meervoudige beperkingen maken Leiderdorp vrolijker

Vijf jongeren met meervoudige beperkingen en hun begeleiders hebben woensdagmiddag het Leiderdorpse park De Houtkamp een stukje schoner en vrolijker gemaakt. Gewapend met afvalprikkers gingen ze van het Milieu Educatief Centrum naar de Kinderboerderij. Onderweg prikten ze niet alleen zwerfvuil van de paden maar ze versierden ook een aantal afvalbakken met kleurige zelfgemaakte stickers.

Door: Corrie van der Laan

Dat alles in het kader van een nieuw kunstproject van Stichting Nadja. Deze stichting, opgericht door Anne van Zwieten, organiseert al tien jaar speelmiddagen voor kinderen met beperkingen. Veel kinderen, waaronder Anne’s dochter Nadja, komen daar al jaren en zijn opgegroeid tot jongeren. Vorig jaar is Stichting Nadja gestart met het maken van kunstwerken voor in de buitenruimte. “Het idee daarachter is om deze jongeren op een positieve manier in beeld te brengen”, legt Anne uit. “Zij staan niet naast de maatschappij, maar er middenin en dragen graag hun steentje bij als hen die kans geboden wordt.”


Lievelingsdieren

Het eerste project was een groot schilderij dat een plek kreeg op de wand van een stal in de kinderboerderij in De Houtkamp. Dat kreeg een mooi vervolg met het stickerproject. Daarvoor maakte creatief begeleider Elke van Geest gestileerde tekeningen van de lievelingsdieren van vaste speelmiddagbezoekers Nadja, Wesley, Tim, Tijn, Nafiso, Kevin, Jun en Kayleigh. De jongeren hebben de tekeningen zelf met verf ingekleurd, waarna er stickers op posterformaat van gemaakt zijn.

Burgemeester Laila Driessen kwam woensdagmiddag naar de Houtkamp om de kunstwerken te bewonderen en kreeg van Tim een door hem gemaakte poster met een tekening van een giraffe overhandigd. Die ze absoluut thuis op haar afvalcontainer gaat plakken, zo verzekerde ze.


Lachspiegel

Stichting Nadja is ondertussen alweer gestart met een volgend kunstproject, vertelt Anne: het versieren van de lijst van een grote lachspiegel. “Die komt te staan in de speeltuin hier in het park. Want na het afgelopen coronajaar kunnen we allemaal wel een lach gebruiken.”


Voor wie zijn eigen afvalcontainer wil opleuken met een fraaie dierensticker van Stichting Nadja: ze zijn te bestellen via de website stichtingnadja.nl. Ze kosten, afhankelijk van de grootte, € 17,50 of € 20,00. Hieronder een aantal van de stickers.

Meer berichten