Moeder schaap met haar drie lammetjes.
Moeder schaap met haar drie lammetjes. Foto: J.P.Kranenburg

Beschuit met muisjes op kinderboerderij

Algemeen

Voor het eerst dit jaar kan er op de kinderboerderij in het Leiderdorpse park De Houtkamp beschuit met muisjes gegeten worden. Blauwe muisjes: er zijn drie rammetjes geboren.

Moeder schaap beviel een paar dagen voor de uitgerekende datum maar de geboorte ging probleemloos, vertelt beheerder Bert van Eijk van de Houtkamp. Ze verblijft voorlopig nog met haar kroost in de stal van de kinderboerderij.

Ze heeft daar gezelschap van een tweede schaap, dat op het punt van bevallen staat. Ook komend weekend verwacht Van Eijk een uitbreiding van de veestapel; een derde schaap en één geit zijn dan uitgerekend.

En er komen nog meer lammetjes later deze maand, er zijn nog vier andere schapen drachtig. De geboortegolf onder de geiten komt wat later, in april en mei.

De Leiderdorpse kinderboerderij is in maart doordeweeks geopend van 9.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 14.00 tot 16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen mogen er maximaal dertig bezoekers tegelijk in de kinderboerderij zijn dus ga niet naar binnen als het druk is. Ook hier geldt de anderhalve meter maatregel.


Uit de krant