Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouder Willem Joosten (links) overhandigt de sleutels van De Sterrentuin aan wethouder Rik van Woudenberg. | Foto: J.P. Kranenburg</p>

Wethouder Willem Joosten (links) overhandigt de sleutels van De Sterrentuin aan wethouder Rik van Woudenberg. | Foto: J.P. Kranenburg

(Foto: J.P.Kranenburg)
Projecten

Verbouwing luidt tweede leven in voor De Sterrentuin

Een nieuw hoofdstuk is gestart voor De Sterrentuin in Leiderdorp. Het voormalige sociaal-cultureel centrum aan de Van Diepeningenlaan 110 is ingrijpend verbouwd en heeft een nieuw stempel gekregen: centrum voor ondersteuning, welzijn en kennis, cultuur en educatie. Vrijdagmiddag 12 februari overhandigde wethouder Willem Joosten (VVD), die verantwoordelijk was voor de verbouwing, symbolisch de sleutels aan cultuurwethouder Rik van Woudenberg (D66).

De Sterrentuin zou het bruisende hart van Leiderdorp worden, zo was de hoop toen het gebouw twaalf jaar geleden werd geopend. Hier waren culturele voorzieningen als de bibliotheek, de toneelvereniging, de Volksuniversiteit, het museum en een deel van de muziekschool gevestigd. Verder bood De Sterrentuin onderdak aan onder meer het sociaal cultureel werk, het milieu educatief centrum en De Kinderkring. Maar het lukte nooit om er ‘the place to be’ van te maken, een natuurlijke ontmoetingsplek voor culturele en sociale activiteiten. Bovendien was gebouw financieel een blok aan het gemeentelijke been.

In 2017 besloot het gemeentebestuur een nieuwe richting in te slaan met De Sterrentuin, met meer plek voor maatschappelijke en welzijnsorganisaties. Het gebouw moest ook grondig op de schop om het toegankelijker en flexibeler te maken.

De verbouwing startte in januari vorig jaar en in oktober nam welzijnsorganisatie Incluzio als eerste zijn intrek in de totaal vernieuwde Sterrentuin. Het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Jeugd- en Gezinsteam volgden al snel. Inmiddels hebben ook de bibliotheek, de Kinderkring, het Filmhuis Leiderdorp en Theater Toverlei er hun plek gevonden, al kunnen die vanwege de lockdown nog niet open voor publiek.

Wethouder Van Woudenberg heeft er alle vertrouwen in dat De Sterrentuin een mooie toekomst tegemoet gaat. “Ik denk dat De Sterrentuin nu is geworden wat altijd de bedoeling was: dé ontmoetingsplaats voor cultuur en welzijn in Leiderdorp.”

Meer berichten