Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Zo moet De Waterbies eruit gaan zien. | Bron: van Manen Architecten</p>

Zo moet De Waterbies eruit gaan zien. | Bron: van Manen Architecten

woningbouw

Bouw De Waterbies start rond komende zomer

Aan het Heelblaadjespad in Leiderdorp verrijst, op de locatie van de voormalige kerk De Menswording, over niet al te lange tijd het nieuwbouwproject De Waterbies; een kleinschalig appartementengebouw met negentien duurzame en toekomstbestendige appartementen.

Oscar de Blanken van Van Manen Architecten maakte het ontwerp van De Waterbies. Hij ging daarbij voor een duurzame invulling van de locatie met oog voor de omgeving en voor de grote vraag naar toekomstbestendige nieuwbouwwoningen. Met plezier vertelt hij over de manier waarop de vormgeving van het ontwerp tot stand is gekomen en waar hij zijn inspiratie vond. “Op deze bijzondere plek stond eerst een kerkgebouw. Wij snappen dat het moment dat dit verdwijnt voor veel mensen lastig is. Om die reden is De Waterbies niet alleen maar achter een tekentafel bedacht, maar hebben we ook de omwonenden om hun mening gevraagd. Waar mogelijk zijn de verbetersuggesties verwerkt in het ontwerp. De posities van de balkons zijn daar een voorbeeld van. Bijkomend voordeel is dat ze nu nog beter op de zon liggen.”


11 types woningen

De 19 appartementen in De Waterbies zijn verdeeld over 4 woonlagen. De woonoppervlaktes variëren van 78 tot 201 m². Er zijn maar liefst 11 verschillende types waar uit men kan kiezen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is een grote woonkamer, modern sanitair en tegelwerk en een buitenruimte in de vorm van een ruim terras, balkon of tuin. Daarnaast bieden de appartementen - dankzij uitstekende isolatie, de nieuwste bouwtechnieken en duurzame installaties - veel comfort en een gezond binnenklimaat. Zo zijn de woningen gasloos en voorzien van een warmtepomp en comfortabele vloerverwarming en vloerkoeling. Op het dak zijn pv-panelen aanwezig voor de opwekking van duurzame energie.


Omgeving

Het appartementengebouw is omgeven door water en groen. Dankzij de grote staande ramen en de ruime balkons ervaart men zelfs vanaf de bank de groene omgeving en de reuring op het water en de straat. Het complex heeft een gunstige ligging: dicht bij uitvalswegen en op loopafstand van vele voorzieningen waaronder winkelcentrum Winkelhof. De auto’s van bewoners kunnen worden geparkeerd in stallingsgarage op de begane grond (bijna alle appartementen beschikken hier over een privé parkeerplaats) of op het parkeerterrein direct voor de entree van het complex.


Planning

Eind vorig jaar heeft de gemeente Leiderdorp de omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van de appartementen. De vergunning is inmiddels onherroepelijk geworden. De verkoop van De Waterbies start zaterdag 13 februari. Vanaf dit moment kunnen concreet geïnteresseerden zich officieel inschrijven voor een woning via de projectwebsite. Naar verwachting wordt rond de zomer dit jaar gestart met de bouw met het streven om na ruim een jaar de woningen op te kunnen leveren.

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de start verkoop door zich aan te melden via de projectwebsite www.dewaterbies.nl of contact opnemen met verkopend makelaar Drieman Garantiemakelaars.

Meer berichten