Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Oproep: Welke Oranjewijkers kunnen nu al zonder aardgas?

Het Leiderdorps Weekblad en Unity.NU zijn op zoek naar bewoners van de Oranjewijk en het Doeskwartier-West die geen of vrijwel geen aardgas meer gebruiken.

De afgelopen twee jaar zijn plannen gemaakt om de Oranjewijk en de Doeskwartier-West als eerste deel van Leiderdorp aardgasvrij te maken. Het Leiderdorps Weekblad en Unity.NU volgen dat proces sinds eind 2018 in de serie ‘Van het gas af’. Na uitgebreid onderzoek spitsten de plannen zich toe op de aanleg van een hoge temperatuur warmtenet in de noordoostelijke helft van de Oranjewijk. Het idee was dat ca. 400 woningen zouden kunnen aansluiten op die alternatieve warmtevoorziening. Om het project financieel haalbaar te maken, was wel subsidie van de Rijksoverheid nodig. Maar een door de gemeente ingediende subsidieaanvraag werd dit najaar afgewezen. Waarmee ook de aanleg van het warmtenet voorlopig niet doorgaat.

Nu is het natuurlijk niet zo dat bewoners alleen ‘van het gas af’ kunnen door aan te haken bij een collectief project. Ongetwijfeld zijn er in de Oranjewijk en het Doeskwartier-West bewoners die zelf al de nodige stappen hebben genomen om aardgasvrij te wonen. Graag zouden wij hun ervaringen horen. Daarom deze oproep: heeft u zelf initiatieven genomen om de aardgaskraan in uw woning definitief dicht te kunnen draaien? Bel of mail dan met Corrie van der Laan van het Leiderdorps Weekblad, via tel. 06 10089544 of redactie@leiderdorpsweekblad.nl.

Meer berichten