Paddenstoelenontdektocht in park De Houtkamp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De welbekende vliegenzwam is een van de paddenstoelen die in deze tijd te zien is in De Houtkamp. | Foto: Douwe Sikkema
De welbekende vliegenzwam is een van de paddenstoelen die in deze tijd te zien is in De Houtkamp. | Foto: Douwe Sikkema (Foto: Douwe Sikkema)
Natuur

Paddenstoelenontdektocht in park De Houtkamp

 Als regel organiseert het IVN Leidse regio iedere herfst in samenwerking met Milieu en Educatief Centrum (MEC) een paddenstoelenexcursie met natuurgidsen. In deze coronatijd is dat niet verantwoord. Wel is er een paddenstoelenontdektocht gemaakt langs de plekken waar woensdagmiddag 4 november en zondagmiddag 8 november bijna zeker paddenstoelen (= zwammen) in allerlei vormen te vinden zijn. Deze ontdektocht gaat door het park de Houtkamp in Leiderdorp. 

Op woensdag- en zondagmiddag zal er van 14.00 tot 16.00 uur een IVN-natuurgids te vinden zijn in de buurt van de ingang van de kinderboerderij in de Houtkamp om op gepaste afstand informatie te kunnen geven. Op diverse plekken zullen bordjes staan met leuke informatie.

Fraai gekleurde zwamzoekbladen, een determineersleutel speciaal gemaakt voor deze regio en een plattegrond worden na een verzoek per mail aan mec@leiderdorp.nl toegestuurd per e-mail. Dat gebeurt uiterlijk de ochtend van 4 november dan wel 8 november. Geef bij uw aanmelding even aan of u de ontdektocht op woensdag en/of zondag wil volgen. Paddenstoelen komen en gaan snel. Voor de woensdag zal waarschijnlijk een andere plattegrond dan voor zondag nodig zijn. 


Op eigen gelegenheid

Deelnemers leggen de ontdektocht af op eigen gelegenheid en starten waar en hoe laat ze zelf willen. De planning is dat bij speciale/opvallende paddenstoelen horende informatiebordjes van 13.00 tot 16.00 uur in het park geplaatst staan.

Iedereen wordt met nadruk gevraagd zich aan de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus te houden. Geef elkaar de ruimte!

Bezoek voor meer informatie en activiteiten: IVN Leidse regio en MEC Leiderdorp.

Meer berichten