Logo leiderdorpsweekblad.nl
De tenten waarin de coronateststraat in Leiderdorp is gehuisvest, zijn niet bestand tegen winters weer.
De tenten waarin de coronateststraat in Leiderdorp is gehuisvest, zijn niet bestand tegen winters weer. (Foto: J.P.Kranenburg)
corona

Coronateststraat van Leiderdorp naar Leiden

De coronateststraat achter het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp verhuist zondag 11 oktober naar Leiden. De reden voor de verhuizing is dat de Leiderdorpse testlocatie is gevestigd in tenten die niet bestand zijn tegen winters weer.

De GGD Hollands Midden heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van een voormalig kantoorpand aan de Verbeekstraat (zijstraat van de Plesmanlaan, nabij serviceflat Schouwenhoven) in Leiden en huurt het pand tot uiterlijk 31 juli 2021. De komende tijd worden aanpassingen in en om het gebouw gedaan en wordt de tijdelijke bewegwijzering geplaatst.

De teststraat in Leiden is geen drive-in maar een inpandige locatie en zal zeven dagen per week open zijn van 8.00 tot 16.30 uur. Afhankelijk van de vraag naar coronatesten kunnen deze tijden worden aangepast.

De verhuizing van Leiderdorp naar Leiden vindt plaats op zondag 11 oktober. Op 12 oktober opent de teststraat aan de Verbeekstraat haar deuren.

Meer berichten