Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vooraan met bloemen de gedecoreerden, v.l.n.r. Jan Albert Dop, Beatrix Nieuwenhuis, Rina Cooijmans, Niek de Wolf en Simon Verstraaten, achter het college van B en W met v.l.n.r. wethouder Rik van Woudenberg, burgemeester Laila Driessen en  wethouders Daan Binnendijk en Willem Joosten.
Vooraan met bloemen de gedecoreerden, v.l.n.r. Jan Albert Dop, Beatrix Nieuwenhuis, Rina Cooijmans, Niek de Wolf en Simon Verstraaten, achter het college van B en W met v.l.n.r. wethouder Rik van Woudenberg, burgemeester Laila Driessen en wethouders Daan Binnendijk en Willem Joosten. (Foto: J.P. Kranenburg)
onderscheiding

Alsnog lintjes voor gedecoreerden

Tien weken nadat ze een telefoontje van burgemeester Laila Driessen kregen met de mededeling dat het koning Willem-Alexander had behaagd hen Koninklijk te onderscheiden, kregen vijf Leiderdorpers vrijdag 3 juli hun lintje in het atrium van het gemeentehuis.

Het ging dit jaar allemaal heel anders dan anders. Traditioneel worden de op de dag van de lintjesregen, de laatste vrijdag voor Koningsdag, de nietsvermoedende gedecoreerden met vaak zeer vindingrijke smoezen naar het gemeentehuis gelokt waar hun families en vrienden dan al verzameld zijn in de raadszaal. Nu moesten ze het op 24 april doen met een telefoontje, direct gevolgd door een bos bloemen die de Oranjevereniging bij hen thuis kwam afleveren.

Afgelopen vrijdag werden ze dan toch nog in het openbaar in het zonnetje gezet. Vanwege de coronamaatregelen konden er veel minder genodigden bij zijn dan anders – er gold een maximum van tien gasten per gedecoreerde - maar het werd toch een feestelijk samenzijn.

Beatrix Nieuwenhuis-Ditmar, Rina Cooijmans-Ommering, Simon Verstraaten en Niek de Wolf werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, Jan Albert Dop werd bevorderd tot Ridder in de Orde van de Oranje Nassau. Driessen ging uitgebreid in op de merites van alle vijf de gedecoreerden die zich stuk voor stuk gedurende vele jaren geheel belangeloos hebben ingezet voor de samenleving. 

Spatmasker

Driessen wilde de lintjes graag persoonlijk opspelden. Omdat dat onmogelijk is op een afstand van anderhalve meter, had ze een spatmasker had geleend van het LUMC waarmee ze de gedecoreerden coronaveilig kon benaderen (zie foto hieronder). 

Meer berichten