Facebookpagina voor burenhulp tijdens coronacrisis
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een beetje hart voor je mede-Leiderdorpers, daar gaat het om, geven Alexander van der Sel en  Ria Snoek aan.
Een beetje hart voor je mede-Leiderdorpers, daar gaat het om, geven Alexander van der Sel en Ria Snoek aan. (Foto: J.P. Kranenburg)
corona

Facebookpagina voor burenhulp tijdens coronacrisis

Ruim een week geleden bood Ria Snoek via de Facebookpagina ‘Je ben Leiderdorper als’ aan om boodschappen te doen voor mensen die dat zelf nu niet durven, vanwege het coronavirus. Dat was het bericht waar Alexander van der Sel, beheerder van de pagina, op had zitten wachten. Hij nam contact op met Ria en een dag later was de Facebookpagina ‘Corona hulp Leiderdorp’ in de lucht.

“Ik plaatste het bericht omdat ik in mijn omgeving zag dat vooral oudere mensen wat angstig worden om naar buiten te gaan”, vertelt Snoek. “Voor mij is het een kleine moeite om bij te springen. Doordat Alexander het oppakte is het ineens een stuk groter geworden, zodat we meer mensen kunnen helpen.”

Doel van de pagina is om aanbieders van hulp en mensen die hulp kunnen gebruiken bij elkaar te brengen. Die hulp hoeft niet uitsluitend boodschappen te zijn, het kan ook gaan om de hond uitlaten, oppassen of simpelweg – op veilige afstand - een praatje maken. Kortom, dingen die goede buren voor elkaar doen. 

Het initiatief van Van der Sel en Snoek wordt ondersteund door welzijnsorganisatie Incluzio. Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat de hulp kosteloos is. Om problemen te voorkomen, heeft Van der Sel een heel protocol opgesteld voor het afrekenen van boodschappen

Wie hulp nodig heeft, kan dat melden via de Facebookpagina 'Corona hulp Leiderdorp', een mailtje sturen naar coronahulpleiderdorp@gmail.com of leiderdorp@incluzio.nl, of bellen naar 071-5413536 (Incluzio). Aanbieders wordt gevraagd op de Facebookpagina aan te geven waarmee en wanneer ze kunnen helpen.

Vooralsnog zijn er ruim meer aanbieders van hulp dan mensen die hulp vragen. Maar dat kan snel veranderen als de coronacrisis langer duurt, verwachten Snoek en Van der Sel.

Meer berichten