Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Taxi2airport
Advertorial

Taxirit naar het vliegveld ook steeds populairder in Leiderdorp

Uit onderzoek van dienstverlener Taxi2Airport blijkt dat de inwoners van Zuid-Holland vaker voor een taxi kiezen als vervoersmiddel om naar het vliegveld te reizen. Ook in Leiderdorp is deze trend te zien. In de afgelopen 6 jaar is het aantal taxiritten in Zuid-Holland richting de vliegvelden verdubbeld.

Meeste ritten naar Rotterdam The Hague Airport en Schiphol

Het grootste deel van alle geboekte Zuid-Hollandse taxiritten naar het vliegveld heeft Schiphol als start- of eindpunt (61%). Daarna volgt Rotterdam - The Hague Airport (22%) als meest populaire vliegveldbestemming. De top drie wordt aangevuld door Eindhoven Airport (9%). Bij het laatste vliegveld is procentueel de grootste stijging te zien qua aantal taxiritten.

Drukte op het spoor zorgt voor stijging taxiritten

Reizigers geven aan dat de drukte op het spoor de belangrijkste redenen is om te kiezen voor het reizen met de taxi. Ook spelen vertragingen en werkzaamheden in het treinverkeer een rol. Hoewel de NS aangeeft dat er nog nooit zo weinig vertragingen zijn, kent Station Schiphol Airport op landelijk niveau het grootste aantal storingen.

Ook kiezen reizigers voor graag voor comfort gemak. Thuis worden opgehaald met koffer en al om vervolgens op te worden afgezet bij de ingang van het vliegveld is voor veel vakantiegangers en zakenmensen de ideale manier of naar het vliegveld af te reizen.


 Wie zelf een taxi wilt regelen naar Schiphol of vliegveld Rotterdam - The Hague Airport kan dit doen via Taxi2Airport (
beoordeling 4,5 uit 5 - bron: Trustpilot - Taxi2Airport ).

Meer berichten