Eerste sleutel Start Smart woning in Bij de Zijl | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
woningbouw en huisvesting

Eerste sleutel Start Smart woning in Bij de Zijl

Freek Cramer, uitvoerder van Vink Bouw, overhandigt Anja en Jan Hospers de sleutel van hun huis plus een fles wijn.
Freek Cramer, uitvoerder van Vink Bouw, overhandigt Anja en Jan Hospers de sleutel van hun huis plus een fles wijn. (Foto: J.P. Kranenburg)

Het was een feestelijk moment. Donderdagochtend 23 januari kregen Anja en Jan Hospers de sleutel overhandigd van hun gloednieuwe woning in het wijkje Bij de Zijl aan de noordrand van Leiderdorp.

Ze kunnen al heel snel verhuizen want de woning werd kant en klaar opgeleverd. Badkamer, keuken, wanden, vloeren, het was allemaal piekfijn in orde en volgens hun wensen. Dit principe van een 'Start Smart' woning was voor aannemer Vink Bouw een primeur. In totaal worden 15 van de 42 eengezinswoningen van Bij de Zijl volgens dit concept opgeleverd. Anja en Jan Hospers zijn er blij mee. "Het scheelt heel veel werk en stress. Mensen verderop zijn al een paar weken bezig met het afwerken van de woning, wij kunnen er bijna zo in; alleen de gordijnen moeten nog."

Alle eengezinswoningen in Bij de Zijl worden in de komende twee weken opgeleverd. In het wijkje staat ook een gebouw met 36 sociale huurappartementen en een woontoren met 104 vrije sector huurwoningen. Die zijn naar verwachting voor de zomer klaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>