Logo leiderdorpsweekblad.nl
De koopwoningen in het nieuwbouwwijkje Bij de Zijl worden nu opgeleverd.
De koopwoningen in het nieuwbouwwijkje Bij de Zijl worden nu opgeleverd. (Foto: j.p.kranenburg)
woningbouw

Vink Bouw levert eerste Start Smart woningen op

Op donderdag 23 januari wordt de eerste Start Smart woning van nieuwbouwproject Bij de Zijl in Leiderdorp opgeleverd. Een primeur, want dit is de allereerste woning die volgens dit nieuwe concept van Vink Bouw – verantwoordelijk voor de realisatie van Bij de Zijl – tot stand is gekomen. Een Start Smart woning is bij oplevering al kant en klaar; de verhuiswagen kan meteen voorrijden.

Het idee voor Start Smart ontstond vier jaar geleden en Bij de Zijl is het eerste project van Vink Bouw waarbij dit concept voor kopers ook daadwerkelijk tot de opties behoorde. Dankzij Start Smart kunnen kopers direct na het in ontvangst nemen van hun sleutel in de woning trekken. Een Start Smart woning is niet alleen voorzien van een keuken en sanitair, ook de vloeren en wanden zijn geheel in de door de bewoner gekozen stijl gebruiksklaar gemaakt. In totaal worden 15 van de 42 eengezinswoningen van Bij de Zijl volgens dit concept opgeleverd.

Ontzorgen

Rixt-Marije Neerings is als klantbegeleider bij Vink Bouw nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Start Smart en bij dit pilotproject in Leiderdorp. Neerings: "Onze ervaring is dat er na de oplevering van een nieuw huis altijd nog best veel moet worden geregeld door de bewoners, voordat ze er daadwerkelijk hun intrek kunnen nemen. Denk hierbij aan het plaatsen van een keuken en badkamer, maar ook het stuken van de muren en wat doe je met de vloer? En hoe doe je dat vervolgens met de planning? Waar begin je mee? Om nog maar te zwijgen over de stijl waarin je je huis in zou willen richten. Wij zagen hier als Vink Bouw een mooie gelegenheid om kopers te ontzorgen. We leveren nu een turn key woning waar je per direct in kan. Uit marktonderzoek dat we hadden laten doen bleek al dat daar behoefte aan was, dat bleek in de praktijk inderdaad ook het geval. In totaal hebben 15 bewoners van Bij de Zijl gebruik gemaakt van een variant van het Start Smart concept."

Scandinavisch, landelijk of juist lekker retro?

Aanstaande bewoners van Bij de Zijl die hebben gekozen voor Start Smart zijn de afgelopen maanden door Neerings en haar collega's intensief begeleidt bij de verschillende aspecten die komen kijken bij het 'woonklaar' maken van hun huis. Neerings: "We denken bijvoorbeeld mee over de indeling van de woning, de stijl van de inrichting en kleurgebruik. In Aalsmeer hebben we een grote showroom met vijf verschillende woonwerelden. Ga je voor retro, tijdloos of misschien wel een combinatie? We merken dat door het gebruik van de woonwerelden kopers een beter beeld krijgen van wat ze graag willen, of juist wat ze absoluut niet willen. Ook lekker: de planning ligt bij ons, dus kopers hoeven zich ook geen zorgen te maken als bijvoorbeeld de woning twee weken later wordt opgeleverd. Geen stress dus, maar wel veel voorpret!"

Bij de Zijl

Het wijkje Bij de Zijl op het voormalige ROC-terrein tussen Rietschans en Oude Spoorbaan bestaat uit 36 sociale huurappartementen, een woontoren met 104 vrije sector huurwoningen en 42 koopwoningen. Deze koopwoningen worden nu opgeleverd.


Meer berichten