Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Daan Binnendijk op pad om boodschappen te doen voor de Voedselbank. Hij wordt geflankeerd door medewerkers van de Voedselbank Leiden e.o. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Daan Binnendijk op pad om boodschappen te doen voor de Voedselbank. Hij wordt geflankeerd door medewerkers van de Voedselbank Leiden e.o. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)
Maatschappelijk

Boodschappen doen voor de Voedselbank

Wethouder Daan Binnendijk (CDA) vulde zaterdagmiddag 19 oktober zijn boodschappenkarretje bij de Albert Heijn vestiging in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof aan de hand van een duidelijk boodschappenbriefje. Niet geschreven door hemzelf, of door zijn echtgenote, maar door de Voedselbank Leiden en omstreken. Op het briefje stonden allerlei artikelen die de voedselbank nodig heeft om de 700 huishoudens in de regio die zij ondersteunt te voorzien van voedsel en andere onmisbare alledaagse producten.

Op 19 oktober had de Voedselbank een speciale actiedag georganiseerd in het kader van de Wereld Armoede- en Wereld Voedseldag. Bij AH Winkelhof in Leiderdorp en Jumbo in Oegstgeest werd bezoekers gevraagd specifieke artikelen te kopen om te doneren aan de Voedselbank. Binnendijk gaf daarbij het goede voorbeeld.

Meer berichten