Logo leiderdorpsweekblad.nl
Paco Busteros León (links) overhandigt de cheque met de opbrengst over 2018 aan een vertegenwoordiger van het Instituut Asbestslachtoffers. Op de achtergrond staan de deelnemers aan de toertocht klaar voor de start.
Paco Busteros León (links) overhandigt de cheque met de opbrengst over 2018 aan een vertegenwoordiger van het Instituut Asbestslachtoffers. Op de achtergrond staan de deelnemers aan de toertocht klaar voor de start. (Foto: J.P.Kranenburg)
Evenement

Meer deelnemers dan ooit bij laatste Christa Mensert Memorial Ride

321 deelnemers, meer dan ooit tevoren. De tiende en laatste Crista Mensert Memorial Ride op zondag 8 september was werd het succes waarop organisator Paco Busteros León gehoopt had.

Christa's Ride, genoemd naar de echtgenote van Busteros León die in 2009 overleed aan asbestkanker, is een benefiet-fietsevenement ten bate van het  Instituut Asbestslachtoffers. Zoals inmiddels traditie is, overhandigde Busteros León voor de start van de fietstochten  over 75 en 25 kilometer en de opbrengst van vorig jaar aan een vertegenwoordiger van het Instituut Asbestslachtoffers. Op de cheque stond dit keer een bedrag van 2.800 euro, ook al een record.

Hoeveel de sloteditie opgebracht heeft, wordt later pas bekend, maar Busteros León verwacht dat het record van 2018 verbroken zal worden. "De allerlaatste cheque ga ik samen met de ouders van Christa naar het Instituut Asbestslachtoffers brengen."

Busteros León stopt met Christa's Ride omdat de organisatie hem simpelweg te zwaar wordt. Hoewel veel mensen het jammer vinden dat na tien jaar een eind aan het evenement komt, heeft hij alle begrip gekregen voor zijn besluit.

Wellicht gaat hij nog wel door met Christa's dikkebandenrace, die zondag zijn tweede editie beleefde met veertien jonge deelnemers. "Maar daar ga ik nu nog geen uitspraken over doen. Eerst nog de laatste loodjes van het opruimen en afronden van de laatste Ride, en dan uitrusten. Het was een geweldig dag maar ik ben blij dat het achter de rug is. Het is goed zo."     

Meer berichten