Stilte op het speelplein na 10 uur 's avonds | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het basketbal- en voetbalveldje aan het Hubrechtplein.
Het basketbal- en voetbalveldje aan het Hubrechtplein. (Foto: J.P.Kranenburg)

Stilte op het speelplein na 10 uur 's avonds

Sinds vorige week hangt er een duidelijk waarschuwingsbord op het voetbal- en basketbalveld aan het Hubrechtplein: op last van de politie en de gemeente Leiderdorp moet het moet het hier tussen tien uur 's avonds en zeven uur 's ochtends stil zijn.

Het college van B en W heeft besloten hier voor de late avond, nacht en vroege ochtend een samenscholingsverbod af te kondigen om de overlast door jongeren aan te pakken. Tijdens de warme avonden van de afgelopen tijd regende het klachten door omwonenden van het openbare speelplein. Jongeren komen hier samen om te chillen maar maken daarbij een hoop herrie, vooral na tien uur 's avonds. Verzoeken om de volumeknop van stem en muziek wat omlaag te draaien en extra controles door wijkagenten hielpen niet. Vandaar dat nu officieel paal en perk gesteld wordt aan de luidruchtige samenkomsten.

Het 'verscherpt toezicht op het verbod op samenscholing en hinderlijk gedrag', zoals het is geformuleerd, geldt tot 22 januari 2020.   

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>