Opnieuw een onvrijwillige verhuizing voor De Witte Schaar | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Umit Arslan helpt klanten in zijn naaiatelier De Witte Schaar in winkelcentrum Winkelhof.
Umit Arslan helpt klanten in zijn naaiatelier De Witte Schaar in winkelcentrum Winkelhof. (Foto: Johan Kranenburg )
Ondernemers

Opnieuw een onvrijwillige verhuizing voor De Witte Schaar

Umit Arslan baalt. De eigenaar van naaiatelier De Witte Schaar in Winkelhof heeft vorige week donderdag te horen gekregen dat hij naar een andere plek in het Leiderdorpse winkelcentrum moet verkassen. Alweer.

Het is de derde keer in de ruim tien jaar dat De Witte Schaar in Winkelhof zit dat eigenaar Wereldhave van het winkelcentrum hem dwingt te verhuizen. Hij startte in 2009 naast stomerij Abbink op de buitengalerij. Vandaar moest hij naar de gang bij ingang aan de Statendaalderkant. In september 2015 kwam de verhuizing naar zijn huidige stek bij de entree aan de Engelendaalkant, tegenover Kruidvat. Doordat hij steeds tijdelijke contracten heeft, is het lastig voor hem een vuist te maken tegen Wereldhave.

Arslan wist dat hij weg moest van zijn huidige plek als de Digros supermarkt ging uitbreiden, maar het alternatief dat hem nu is aangeboden, valt hem rauw op het dak. Op de Facebook pagina 'Je bent Leiderdorper als' klaagt hij dat Wereldhave hem "een rotplek waar je echt niet wilt zitten met je zaak" heeft toegewezen: op de buitengalerij naast de pizzeria. Hij meldt ook dat hij heeft aangegeven niet akkoord te gaan met deze plek. Als Wereldhave niet met een beter voorstel komt, start hij een petitie, zo kondigt hij aan.

Arslan kan er nu al zeker van zijn dat hij volop steun krijgt; honderden mensen hebben op Facebook beloofd zijn petitie te tekenen. Hij hoeft ook niet bang te zijn dat zijn klanten hem niet meer weten te vinden, mocht hij toch naar de nu aangewezen plek gaan. "Wij zullen blijven komen, waar jullie ook zitten", zo laten Leiderdorpers hem in verschillende bewoordingen weten op Facebook.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>