Olympisch roeier Boudewijn Röell krijgt Toyota Aygo van NOC NSF | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Boudewijn Röell probeert zijn auto uit in de showroom van Van Haasteren Motors aan de Touwbaan in Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg
Boudewijn Röell probeert zijn auto uit in de showroom van Van Haasteren Motors aan de Touwbaan in Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Olympisch roeier Boudewijn Röell krijgt Toyota Aygo van NOC NSF

Olympisch roeier Boudewijn Röell kreeg dinsdag uit handen van Kees van Haasteren van Toyota Van Haasteren aan de Touwbaan in Leiderdorp de sleutels van een Toyota Aygo. Op deze manier maken NOC NSF en Toyota het makkelijker voor hem om zijn studie en het trainen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te combineren.

De auto was zeker geen overbodige luxe want net als veel topsporters reist Röell heel wat af. Dagelijks gaat hij heen en weer tussen zijn studentenroeivereniging Asopos de Vliet in Leiderdorp en het Olympisch Trainingscentrum in Amsterdam. Hij kan twee jaar met de auto rijden, dus dat is tot ruim na de Olympische Spelen.

Niet alleen tussen Leiderdorp en Amsterdam wordt er door Boudewijn heen en weer gereisd. In voorbereiding op het Europees Kampioenschap van eind mei wordt er veel in het buitenland getraind door de bondsroeiers. In februari is tijdens een trainingskamp in Gavirate (Italië) de Holland 8 geselecteerd en volgende week zullen zij er opnieuw twee weken doorbrengen.

Met deze acht heeft Boudewijn vertrouwen in het seizoen. Met een gouden droom is hij dit Olympische traject ingestapt en op dit moment lijkt de ploeg op de goede weg. "Fysiek zijn we bezig met een geweldig schema. Ik kan met niet voorstellen dat het niet kan lukken, we zijn echt op een goede manier bezig. Het geeft vertrouwen als het goed gaat".

Boudewijn wordt in zijn gouden ambitie goed ondersteund door zijn roeivereniging Asopos. Om geïnteresseerden op de hoogte te houden van Boudewijn en zijn weg naar de Olympische Spelen, is het Asopos Row Tokio project opgezet. Ook wordt bedrijven leuke promotiemogelijkheden geboden wanneer ze partner worden van het project. Tevens maakt Boudewijn deel uit van het Leids Olympisch Team, een project opgezet door Topsport Leiden om Tokio 2020-gangers te faciliteren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>