Badmintonmanifestatie Winkelhof gezellig en voor herhaling vatbaar | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Johan Kranendonk

Badmintonmanifestatie Winkelhof gezellig en voor herhaling vatbaar

Afgelopen zaterdag 9 februari organiseerde de Badmintonclub de Spotvogels een badmintonmanifestatie op het plein voor Sport 2000 in de Winkelhof. Dit plein was daarom omgetoverd in een klein badmintonveld en een stand zodat het winkelend publiek kon zien en zelf kon beleven hoe leuk de badmintonsport is.

Dit was de vierde keer dat deze manifestatie is georganiseerd. Het evenement leverde veel nieuwsgierige blikken op van omstanders. Het winkelend publiek kon informatie krijgen over badminton in een informatiekraam. Deze kraam was extra leuk aangekleed door de materialen die waren geleverd door Badminton Nederland. Er waren leuke gadgets te verkrijgen en daar is dan ook gretig gebruik van gemaakt. Naast de kraam was een minibadmintonveld opgesteld waar door leden van de badmintonclub zowel jeugdleden als senioren maar ook voorbijgangers konden meespelen.

Spektakel
De demonstraties door de betere spelers van de Badmintonclub heeft het winkelend publiek een werkelijk badmintonspektakel geboden. De Spotvogels wilden met deze manifestatie laten zien dat badminton niet alleen een leuke sport is, maar vooral een veelzijdige sport, die zowel recreatief als in competitieverband gespeeld kan worden. Je hebt er een uitstekende conditie en kracht voor nodig, want een partij badminton kan flink intensief zijn. Maar net zo belangrijk: omdat je altijd met anderen samenspeelt, is badminton een heel sociale sport. Je leert veel mensen kennen en speelt elke keer met anderen samen. BC de Spotvogels hoopt met deze manifestatie mensen laten zien dat badmintonnen in clubverband een uitstekende sportieve vrijetijdsbesteding is.

Introductietrainingen
Leden van de badmintonclub deelden flyers uit over de introductietraining die vanaf woensdag 20 februari worden gegeven in de Bloemerd. Deze actie is zowel voor beginners al redelijk gevorderde badmintonspelers voor 15 jaar of ouder. In acht sessies wordt de basis van het spel van badminton geleerd. De introductie wordt afgesloten met een klein intern voorjaarstoernooi waarbij het geleerde in praktijk kan worden gebracht. Deelnemers dienen zelf sportkleding en sportschoenen mee te nemen, badmintonrackets zijn in de zaal aanwezig. Kijk voor meer informatie naar www.spotvogles.nl of meld je direct aan via info@spotvogels.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>