In de schaduw van de grootmeesters | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bij de start van elke ronde was het muisstil op de tweede verdieping van 'Het Gravensteen'. | Foto: PR
Bij de start van elke ronde was het muisstil op de tweede verdieping van 'Het Gravensteen'. | Foto: PR (Foto: )

In de schaduw van de grootmeesters

De A-poule van het Leiderdorps Schoolschaakkampioenschap werd op woensdag 23 januari in het Gravensteen te Leiden georganiseerd. De volgende scholen namen deel aan deze eerste speeldag van het toernooi: De Schakel, De Leeuwerik, School Kastanjelaan, Elckerlyc en 't Bolwerk. Het eerste team van De Leeuwerik toonde zich het sterkste en mag zich derhalve kampioen van Leiderdorp noemen. De overige 21 teams komen woensdag 30 januari aan de beurt. Dan wordt traditiegetrouw in het gebouw van School Kastanjelaan gespeeld.

Terwijl het toernooi bezig was, streed aan de andere kant van de straat op dat moment in de Pieterskerk de wereldtop tijdens de tiende ronde van het TATA Steel Chess Tournament. Natuurlijk werd er door de deelnemende kinderen even aan het bord van wereldkampioen Magnus Carlsen gekeken. Zoals gebruikelijk lag de organisatie van dit schaakfeest in handen van Schaakvereniging Leiderdorp. Een drietal jeugdleiders nam de begeleiding voor zijn rekening en na enige inleidende woorden begon het toernooi precies op tijd. Elk team speelde wedstrijden van 30 minuten. Omdat een ieder zich strikt aan het tijdschema hield, was iedereen op tijd klaar voor de prijsuitreiking. Het was opmerkelijk hoe gedisciplineerd de kinderen tijdens dit toernooi speelden.
Wellicht speelde hierbij een rol dat 18 kinderen van de jeugdafdeling van SV Leiderdorp (de club heeft een jeugdafdeling van ruim 70 leden!) aan dit toernooi deelnamen. Zij gaven natuurlijk het goede voorbeeld!
Bij de start van elke ronde was het muisstil op de tweede verdieping van 'Het Gravensteen' en dat hielden de kinderen steeds lang vol. Een compliment voor de jeugd van Leiderdorp!

Regionale kampioenschappen
De eerste teams van De Schakel, de Leeuwerik, Elckerlyc, 't Bolwerk en de eerste twee teams van School Kastanjelaan trokken ten strijde om de titel 'Kampioen van Leiderdorp' te veroveren. Uiteindelijk bleek De Leeuwerik team 1 (Erik Klintian, Milan Hooshangi, Olivier Canter Visscher, Victor Sanders en Benjamin Koster) de sterkste. Op de tweede plaats eindigde School Kastanjelaan team 1 (Luuk Hardy, Jelte Ridder, Bjarne Blok, Tijmen van Berkum en Joaquin Geense). De derde plaats was voor Elckerlyc team 3. Het eerste team van 't Bolwerk eindigde op de vierde plaats. Deze vier teams mogen de eer van Leiderdorp gaan verdedigen tijdens de Regionale Schoolschaakkampioenschappen die op 13 maart aanstaande in de Lorentzschool te Leiden zullen worden georganiseerd. Het enthousiasme van kinderen, begeleiders en organisatoren was een mooie reclame voor de schaaksport in het algemeen en voor het schoolschaak in het bijzonder!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>