Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een modeshow met kleding van Atelier Zip. | Foto: John Brussel
Een modeshow met kleding van Atelier Zip. | Foto: John Brussel (Foto: John Brussel)

Succesvol sponsordiner brengt bouw Hundertwasser gebouw dichterbij

Vrijdagavond 7 december hamerde een heuse 'drag queen' het ene na het andere item af tijdens het sponsordiner voor het Hundertwasser gebouw, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Doel van de avond was om op een ludieke manier zoveel mogelijk geld op te halen voor de realisering  van dit karakteristieke gebouw in het park van Swetterhage, een locatie van de Gemiva SVG Groep in Zoeterwoude.

Door: Rutger Hondelink

De Tuinzaal van Grand Café De Burcht in Leiden was afgeladen met ondernemers die dit bijzondere project een warm hart toedragen. Tussen de gangen van het diner (waarvan de helft van de opbrengst naar het project gaat), kon het publiek onder andere genieten van een modeshow van modeatelier Zip waarin cliënten eigengemaakte kleding lieten zien en een opvoering van theatergroep Domino, ook met cliënten. Jan Versteegh (TeekensKarstens), initiatiefnemer van de Club van Duizend, hield een vurig pleidooi om lid te worden en te schenken. Sommige ondernemers deden dit dan ook direct.

Om te starten met de bouw van het Hundertwasser gebouw is twee miljoen euro nodig. Aan het begin van de avond stond de teller op vijfhonderdduizend euro. Daar is na deze avond 34.000 euro bijgekomen. Meer informatie? Www.gemiva-svg.nl/hundertwasser.

Meer berichten