Beoogd CDA-wethouder Daan Binnendijk.
Beoogd CDA-wethouder Daan Binnendijk.

CDA Leiderdorp draagt Rijnsburger Daan Binnendijk voor als nieuwe wethouder

Algemeen

Fractie en bestuur van CDA Leiderdorp hebben Daan Binnendijk uit Rijnsburg bereid gevonden de op 18 november afgetreden CDA-wethouder Jeff Gardeniers op te volgen.

Binnendijk (51 jaar) is momenteel zelfstandig adviseur. Binnen de Leidse regio is hij een bekende CDA'er. Hij heeft ruime ervaring in politieke en bestuurlijke functies. Van 2002 t/m 2005 was hij wethouder bij de gemeente Rijnsburg. Vervolgens was hij in de periode 2006 t/m 2014 wethouder in de gemeente Katwijk. Van 2016 t/m 2018 is hij wethouder geweest in de gemeente Voorschoten. Hij heeft daarbij verschillende portefeuilles gehad, waaronder financiën, milieu, ruimtelijke ordening, sport en jeugd en jongerenbeleid. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring in diverse regionale samenwerkingsorganen, zo was hij o.a. lid Algemeen Bestuur Holland Rijnland, lid Algemeen Bestuur Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) en lid Dagelijks Bestuur van de belastingsamenwerking (BSGR).

De fractie en het bestuur zien de komst van Binnendijk naar Leiderdorp met vertrouwen tegemoet. Fractievoorzitter Mirjam van der Stelt: "We zien in Daan een gedreven en ervaren bestuurder, die goed kan verbinden en bewezen heeft resultaten te bereiken."

Tijdens de raadsvergadering van maandag 17 december zal Daan Binnendijk door de CDA-fractie worden voorgedragen als nieuwe wethouder.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant