De winkelochtend in 2016.
De winkelochtend in 2016. Foto: Johan Kranenburg

Winkelochtend voor ouderen en mensen met een beperking

Algemeen

Alweer voor de 18e keer wordt woensdag 7 november in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof een speciale winkelochtend georganiseerd voor ouderen en mensen met beperking. De winkelochtend is van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Ouderen en mensen met een beperking krijgen ook dit jaar weer wat lekkers aangeboden door de winkeliers van Winkelhof. Uiteraard is er ook muziek en entertainment. Onder andere het koor Young@Heart zorgt voor een feestelijke sfeer. Winkeliers hebben speciale aanbiedingen. Het Visser 't Hooft Lyceum verkoopt weer marsepein en andere lekkernijen. En voor informatie op gebied van zorg, wonen, vrijetijdsbesteding en welzijn kunnen de bezoekers terecht bij de informatiekramen van verschillende organisaties.

Leerlingen van de derde klassen van Visser 't Hooft Lyceum Leiderdorp helpen tijdens de winkelochtend bezoekers die bijvoorbeeld rolstoel afhankelijk zijn door ze in het winkelcentrum rond te rijden. Zij doen dit in het in het kader van hun Maatschappelijke Stage. Leden van serviceclub Lions Leiderdorp begeleiden groepjes leerlingen bij het halen en brengen van mensen vanuit Leythenrode. Pluspuntvrijwilligers begeleiden leerlingen bij het halen en brengen van bewoners van de Ommedijk en zijn aanwezig in Winkelhof als aanspreekpunt. De Winkelochtend wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds 1818 en Fonds Sluyterman van Loo.

Wie gebruik wil maken van begeleiding door een leerling in Winkelhof (bijvoorbeeld om te helpen bij het winkelen of om een rolstoel te duwen) of wie door een vrijwilliger van Pluspunt gehaald en thuisgebracht wil worden (tegen betaling van een  onkostenvergoeding aan de vrijwilliger) kan tot en met 5 november contact opnemen met Pluspunt. Pluspunt is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer (071) 5413536 of e-mail info@pluspuntleiderdorp.nl.

Uit de krant