De nieuwe speelplaats in park De Houtkamp.
De nieuwe speelplaats in park De Houtkamp. Foto: J.P.Kranenburg

Officiële opening speelplaats Houtkamp uitgesteld maar spelen kan al wel

Algemeen

Het was de bedoeling dat de mooie nieuwe speelplaats in het Leiderdorpse park De Houtkamp afgelopen woensdag officieel geopend zou worden. Fikse regenbuien gooien echter roet in het eten. De opening door wethouder Jeff Gardeniers is uitgesteld tot woensdagmiddag 26 september. Ondertussen kan er wel al gespeeld worden op de houten klim- en klautertoestellen.  

Eigenlijk had de speelplaats al maanden klaar moeten zijn. Maar het weer zat niet mee. In de winterperiode lag het werk stil door kou en regen en bleek het te drassig om met voertuigen in het gebied te werken. Na plaatsing van de toestellen en het inzaaien van het gras volgde er een periode van extreme droogte. Dit alles heeft er voor gezorgd dat de speeltoestellen later in gebruik konden worden genomen dan gepland. Ook de keuring kon pas gedaan na totale installatie van de speelobjecten. Inmiddels zijn de toestellen goedgekeurd en ligt het gras er grotendeels goed bij.

De speelplaats is ook deels toegankelijk voor kinderen met een fysieke beperking; de keuze van toestellen en materiaal is gedaan samen met o.a. Stichting Nadja en bewoners via een inloopbijeenkomst.

Uit de krant