Er wordt nog volop gewerkt aan de isolatie van de nieuwe glijbaan. | Foto: J.P. Kranenburg
Er wordt nog volop gewerkt aan de isolatie van de nieuwe glijbaan. | Foto: J.P. Kranenburg

Nog maandje wachten op nieuwe waterglijbaan

Algemeen

Het gaat zeker tot eind september duren voor de nieuwe waterglijbaan in het Leiderdorpse zwembad De Does open gaat. Het 45 meter lange gevaarte staat er al wel, maar de afwerking heeft nog een aantal weken nodig.

Door: Corrie van der Laan

Aanvankelijk was de planning dat de glijbaan in de eerste week na de zomervakantie operationeel zou zijn, maar dat was een te optimistische inschatting. "Er wordt nog volop gewerkt aan de isolatie en ook het tegelwerk is nog lang niet klaar", vertelt manager Ferdy Dreef van Sportfondsen Leiderdorp, de uitbater van het zwembad.

De nieuwe glijbaan volgt hetzelfde traject als de oude maar een ritje wordt een totaal andere ervaring. Dat dankzij instelbare licht- en geluidseffecten, een tijdmeting die aanmoedigt om glijrecords te breken en ingebouwde 'touch points' waarbij het de bedoeling is er zoveel mogelijk van aan te raken onderweg naar beneden. De glijbaan kan overigens ook 'prikkelarm' worden ingesteld voor gebruikers die dat prettiger vinden.

Behalve de vervanging van de glijbaan is er deze zomer nog veel meer gebeurd in het zwembad. De Does was gesloten van 30 juli tot en met 12 augustus en heeft toen een flinke opknapbeurt gehad. Op de rand van het recreatiebad zijn spannende speeltoestellen neergezet: een Bloomin Soaker, twee Splash Blasters en een Sneaky Soaker 3. Speciaal voor oudere bezoeker zijn in een van de circels van het recreatiebad massagejets toegevoegd. Het hele zwembad heeft een exotische uitstraling gekregen door raamfolie met afbeeldingen van tropische stranden.

In de whirlpool waan je je op een tropisch strand.

Uit de krant