Aanvoerster Sabine Verheul scoort op fraaie wijze.
Aanvoerster Sabine Verheul scoort op fraaie wijze. Foto: Gert Jan van Heijningen

RCL weggespeeld door Jong PEC Zwolle

Algemeen

De vrouwen van RCL kregen zaterdag op eigen veld les in voetbal van Jong PEC Zwolle . De Racing van coach Janet Griffioen en Lesley Landweer kon in het geheel niets inbrengen. Gewillig werd de thuisploeg met de neus op de feiten gedrukt. De ruststand van het duel was 0-6 en de eindstand werd 2-12 en juist die dubbele cijfers kwamen als een mokerslag aan. Wel werden twee hele fraaie treffers gescoord die op naam kwamen van Sabine Verheul en Marijke van den Berg.

Door: Gert Jan van Heyningen

Het hoofdveld van sportpark De Bloemerd was speciaal voor dit duel gerold. Veel maakte dat voor de Racing niet uit want vanaf het begin van het duel was PEC Zwolle de ploeg die de touwtjes strak in handen had. Minimaal twee klassen verschil en dat deed pijn. Vorig jaar werd RCL kampioen in de Hoofdklasse door PEC Zwolle met 2-0 huiswaarts te sturen. Jong PEC Zwolle promoveerde via de herkansingen en groeide verder tot een volwaardige Topklasser. RCL zit nu in de hoek waar de klappen vallen en het is nog maar de vraag of de Racing op dit topniveau verder kan. Immers, de vele blessures waar de ploeg van Janet Griffioen mee te maken heeft werkt niet in het voordeel. Naast de technische vaardigheden speelt ook de beleving van het spelletje voetbal mee.

In de derde minuut kreeg PEC Zwolle al een strafschop en binnen 22 minuten was de wedstrijd beslist. 0-3 in het voordeel van de ploeg van coach Borgardijn. Voor rust liep PEC Zwolle verder uit naar 0-6. Slechts drie aanvallen van RCL stonden daar tegenover.

Twee hele fraaie doelpunten

Een mooie voetbalshow maakte de meiden van Jong PEC Zwolle ervan. Schitterend om te zien en Pien Hindriksen scoorde opnieuw door simpel het leer rond te spelen en af te drukken. Een lust voor het oog van voetbalminnend Leiderdorp dat toch graag wat anders had gezien.

De stand was inmiddels 0-9 en in de 71e minuut werd de eer gered door aanvoerster Sabine Verheul. Samanta Stojanovic werd onderuit gelopen en Dominique van Wensveen nam de vrije trap. Prachtig werd het leer in de draai op de borst genomen, onder controle gebracht en ingeschoten. Doelvrouw Postma had het nakijken.

Gedreven liep PEC Zwolle nog verder uit naar 1-12. Drie minuten voor tijd scoorde Marijke van den Berg de tweede treffer voor RCL via heel fraai lobje over Postma heen. Opvallend feit was het scorebord dat 2-2 aangaf na de volle negentig minuten voetbal.