Wethouder Angelique Beekhuizen (tweede van links) ging winkelen met cliënten van Gading.
Wethouder Angelique Beekhuizen (tweede van links) ging winkelen met cliënten van Gading. Foto: Johan Kranenburg

Handen uit de mouwen

Algemeen

In het kader van de landelijke actiedag NLdoet hebben tientallen Leiderdorpse vrijwilligers vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen gestoken en klussen geklaard voor clubs, organisaties en instellingen in hun dorp.

Om aan te geven hoe belangrijk ze de inzet van vrijwilligers vinden, droeg ook het college van burgemeester en wethouders haar steentje bij. Zo kluste wethouder Jeff Gardeniers (CDA) vrijdag bij het schooltuinencomplex in De Bloemerd, hielp burgemeester Laila Driessen zaterdag bij het opknappen van het nieuwe onderkomen van de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp aan de Berkenkade en legde wethouder Olaf McDaniel (PvdA) zaterdag een stoepje bij het gebouw van de scouting. Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) van Welzijn was zelfs twee dagdelen in touw. Vrijdag begeleidde ze cliënten van activiteitencentrum Gading bij een winkeluitje naar Winkelhof en zaterdag ging ze aan de slag in het clubhuis van de scouting.

Voor de NLdoet dagen waren elf Leiderdorpse klussen aangemeld. Zo pakten vrijwilligers ook flink aan bij de Willem de Zwijgerschool, verpleeghuis Leythenrode en de natuurspeeltuin.

De Lionsclub Leiderdorp Rijnlandt bouwde een kippenhok bij verpleeghuis Leythenrode.
Ook D66 Leiderdorp hielp een handje bij het seizoensklaar maken van de schooltuinen.
Wethouder Olaf McDaniel legt een stoepje bij het gebouw van scoutingclub Van der Does Liethorp.
Wethouder Angelique Beekhuizen knapt een doucheruimte op bij de scouting.
Burgemeester Laila Driessen versterkte de verfploeg bij stichting MOL.

Uit de krant