Dakloos WENStheater houdt leegverkoop | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een voorstelling in het WENStheater
Een voorstelling in het WENStheater (Foto: PR)
Cultuur

Dakloos WENStheater houdt leegverkoop

Na twaalf jaar is het over en uit voor het Leiderdorpse WENStheater. Het theater moet binnenkort vertrekken uit haar tijdelijke onderkomen in het voormalige ROC-gebouw aan de Leidsedreef 6 en heeft geen vervangende ruimte kunnen vinden. Zaterdag 10 maart van 13.00 tot 15.00 uur staat de totale inboedel van het theater te koop. "Van Cd tot koelkast, van drumstel tot vergadertafel: alles moet de deur uit", zegt woordvoerder Ton Bavelaar.

Het WENStheater startte in 2006 in het oude gebouw van Daltonschool De Leeuwerik aan de Vronkenlaan. De formule van het theater was 'laagdrempelig voor bezoekers, hoogwaardig van kwaliteit'. Om een en ander ook voor kinderen toegankelijk te maken, was de aanvangstijd altijd 19.30 uur en de entreeprijs laag. Heel wat bands uit de regio hebben hier opgetreden voor een altijd enthousiast publiek.

In 2013 werd op de plek van De Leeuwerik een gloednieuw schoolgebouw neergezet. Toen de basisschool tijdens de bouwperiode werd ondergebracht in een leegstaand gebouw van het ROC, ging het WENStheater mee. Na de terugverhuizing van de basisschool naar de nieuwbouw, in de herfst van 2014, lukte het het WENStheater een doorstart te maken in het inmiddels geliefde theatertje aan de Leidsedreef.

Nu valt het doek voor het theater omdat alle ROC-gebouwen binnenkort gesloopt worden; op de zogeheten ROC locatie moet in de loop van dit de eerste paal geslagen worden voor de nieuwe woonwijk 'Bij de Zijl'.

Gezocht is er wel naar een nieuwe theaterruimte, gevonden is die niet, vertelt Bavelaar. "We hebben heel weinig budget en jammer genoeg wil niemand in Leiderdorp een geschikte ruimte verhuren tegen een lage prijs." Terug naar de Leeuwerikschool is geen optie, in het nieuwe gebouw ontbreekt voldoende opslagruimte.

Het einde van het WENStheater voelt zeker als een verlies, zegt Bavelaar. "We hebben prachtige dingen meegemaakt en hadden nog heel lang door willen gaan. Voor Leiderdorp is het ook jammer, zoveel op gebied van theater is hier niet."

Bij de leegverkoop op 10 maart kan iedereen komen kijken of er iets van zijn gading is. "Het liefst zien we dat onze spullen terecht zullen komen bij verenigingen en -of muziek(scholen). Zij kunnen op een voorkeursbehandeling rekenen. Maar ook particulieren zijn van harte welkom om de gordijnen van de muren te kopen." Het gaat niet alleen om instrumenten of om licht –en geluidsapparatuur, maar ook om vergadertafels, stoelen of een simpele senseo. Ook verzamelaars kunnen hun hart ophalen. Uiteraard zijn de Faylon monitorboxen van Golden Earring uit 1977 een eyecatcher, maar ook oude landkaarten, een looplicht, vijverfolie of een losse deur (theaterattribuut) kunnen worden aangeschaft.

"Misschien dat deze laatste theateractiviteit toch ook weer bijdraagt aan een aantal blije gezichten", zegt Bavelaar. "Gezichten zoals we ze in de afgelopen jaren in het WENStheater vaak hebben gezien. Bij het publiek en bij de artiesten - jullie waren onbetaalbaar. Bedankt!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>