Ger van den Bosch (rechts op de foto) onthulde een herinneringbord en kreeg daarna een regen van confetti over zich heen.
Ger van den Bosch (rechts op de foto) onthulde een herinneringbord en kreeg daarna een regen van confetti over zich heen. Foto: Johan Kranenburg

Woonlocatie Hans Vonkstraat feestelijk heropend

Algemeen

Na een uitgebreide verbouwing en renovatie is de woonlocatie Hans Vonkstraat van zorginstelling Gemiva-SVG weer helemaal van deze tijd. Donderdag 1 maart vond de feestelijke heropening plaats.

In de woonlocatie wonen twintig cliënten met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Ieder heeft zijn eigen appartement maar er is ook een grote gemeenschappelijk ruimte. Tijdens de verbouwing, die ongeveer een jaar geduurd heeft, is een carport bij het gebouw getrokken wat plek geeft voor inpandige stalling van scootmobielen. Verder zijn de gemeenschappelijke ruimte en de appartementen helemaal opgeknapt en hebben de cliënten meer opslagruimte gekregen. Ook is een logeerkamer gecreëerd.

Locatiemanager Anneke Bezuijen is blij met het resultaat. "De 'Woonvorm Leiderdorp', zoals het hier oorspronkelijk heette, bestaat sinds 1983. Toen was het heel modern, maar na 34 jaar was het echt wel tijd voor een grondige verbouwing."

De openingshandeling, het onthullen van een herinneringsbord, werd verricht door psychologe Ger van den Bosch. Zij is sinds een jaar met pensioen maar heeft vanaf het begin in de woonlocatie gewerkt. Ook zij prees het resultaat van de verbouwing. "De gemeenschappelijke ruimte en de appartementen zien er heel comfortabel uit. 'Een genot om hier te wonen' is misschien teveel gezegd, maar als je bent aangewezen op begeleid wonen, is dit een uitstekende plek."


Geheel rechts locatiemanager Anneke van Bezuijen, naast haar Ger van den Bosch.

Uit de krant