Drukte in het atrium van het gemeentehuis tijdens de inloopavond over de bouwplannen voor de Driemasterlocatie.
Drukte in het atrium van het gemeentehuis tijdens de inloopavond over de bouwplannen voor de Driemasterlocatie. Foto: Johan Kranenburg

Grote belangstelling voor nieuwbouwproject Driemasterlocatie

Algemeen

Ruim tweehonderd woningzoekenden en omwonenden kwamen dinsdagavond 20 februari naar het Leiderdorpse gemeentehuis voor de inloopbijeenkomst over het nieuwbouwplan voor de Driemasterlocatie.

Op het nu braakliggende terrein op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan, waar tot begin 2015 basisschool De Driemaster stond, komen twee appartementengebouwen van respectievelijk acht en negen bouwlagen hoog. Allebei worden ze aangesloten op de warmterotonde die warmte vervoert van de Rotterdamse havens naar de Leidse binnenstad en binnenkort dwars door Leiderdorp wordt aangelegd. Dat betekent dat ze gasloos worden gebouwd.

Allebei de flats liggen aan het water. De vijver die er nu ligt, wordt vergroot. Ook komt er een brug. Rondom de woongebouwen worden 127 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Er worden 40 bomen gekapt. Hiervoor worden bomen teruggeplaatst. Bekijk hier de landschapsinrichting.

Het laagste gebouw (De Jonker) is van Rijnhart Wonen. Hierin komen 49 sociale huurwoningen. Daarvan vallen 12 appartementen in de hoogste huurklasse (met een oppervlak van 75 m2), 25 in de klasse betaalbare huur (oppervlak van 62 m2) en 12 studio's (30m2) in de lage huurklasse. Alle woningen hebben een eigen berging en balkon. Op de begane grond bevinden zich de entree, de bergingen en één woning. Op de 1e verdieping worden alle studio's gebouwd en op de 2e t/m de 8e verdieping komen de overige woningen. Klik hier voor de gevelaanzichten en plattegronden.

Het andere woongebouw (De Ridder) is van Syntrus Achmea. Hierin komen 49 vrije sector huurwoningen. De huurprijzen liggen tussen de € 850,- en €950,-. Klik hier voor de gevelaanzichten en plattegronden.

Het nieuwbouwplan wordt op maandagavond 12 maart besproken in het Politiek Forum en op maandag 19 maart in de gemeenteraad. Als alles volgens planning gaat, start de bouw in december dit jaar en kregen de huurders medio 2020 de sleutel.

Artist Impression van de appartementengebouwen De Ridder en De Jonker.

Uit de krant