De opruimploeg van GroenLinks Leiderdorp.
De opruimploeg van GroenLinks Leiderdorp. Foto: PR

GroenLinks Leiderdorp en Leiden samen aan de slag rond Stierenbrug

Algemeen

GroenLinks Leiderdorp en GroenLinks Leiden slaan de handen ineen voor een gezamenlijke wijkactie rond de Stierenbrug. Op zaterdag 17 februari gaan de afdelingen afval ruimen aan weerszijden van het water. De actie begint op de brug om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur.

De actie vindt plaats aan beide zijden van de Stierenbrug, officieel de Leiderdorpsebrug. De twee afdelingen gaan afval ruimen om twee vliegen in een klap te slaan: ze maken Leiderdorp en Leiden schoner en groener, maar kunnen tegelijk ook met anderen van gedachten wisselen over de gemeentepolitiek en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Noem het een spreekuur in de buitenlucht, met koffie en thee voor de liefhebbers.

GroenLinks nodigt omwonenden uit voor de actie. De afdelingen zorgen voor de nodige afvalgrijpers; de deelnemers wordt gevraagd zelf afvalzakken, handschoenen en ander materiaal mee te nemen. Na het afval ruimen van 11.00 tot 12.30 uur is er van 12.30 tot 13.30 uur nog een informatiebijeenkomst.

GroenLinks Leiderdorp trekt er nu al elke maand op uit om afval uit het openbaar groep en van de straten te halen, steeds in een ander deel van Leiderdorp. Vaak steken omwonenden dan spontaan hun handen uit de mouwen. Ook GroenLinks Leiden voert regelmatig schoonmaakacties uit, meestal per boot op de grachten. De gemeentegrens bij de Stierenbrug biedt een uitgelezen mogelijkheid om de krachten te bundelen.

Wie een woonwijk wil voordragen kan contact opnemen met secretaris Riny Vons (E. leiderdorp@groenlinks.nl of T. 06-40499313).

Uit de krant