Ajax-show in Outlet Market Winkelhof
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Ajax-show in Outlet Market Winkelhof

Het Ajax Jaarboek viert zijn 25ste verjaardag. Dat wordt gevierd met een speciale najaarstoernee. Het Ajax Jaarboek wordt op drie locaties en tijdens drie verschillende Ajax-shows 'tot leven gewekt' door makers van het eerste uur én schrijvers van nu. Een van die locaties is de Outlet Market in Winkelhof waar de Ajax-show neerstrijkt op zondag 3 december van 14.30 tot 16.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk maar het aantal plekken is beperkt dus kom op tijd.

Sinds de verschijning van het eerste Jaarboek (1992-1993) is een kwart eeuw clubhistorie op unieke wijze geboekstaafd. Nu 'Het Officiële Ajax Jaarboek 2016-2017' is uitgekomen, wordt uitgebreid stil gestaan bij deze mijlpaal.

Op 3 december ontvangt presentator Jaap Visser een aantal mensen die nauw bij de jaarboeken betrokken zijn. Zoals David Endt die begin jaren 90 aan de basis stond van de unieke boekenreeks. De auteur, gepassioneerd voetbalkenner én Ajacied vertelt over meer over zijn drijfveren en inspiratiebronnen.

Ajax' huisfotograaf Louis van de Vuurst was er eveneens vanaf het allereerste Jaarboek bij. In gesprek met Visser bespreekt hij zijn mooiste beelden uit 25 jaar gebundelde clubhistorie.

Ook prominente oud-Ajacieden zullen aanschuiven. Zo blikt op zondag 3 december Morten Olsen terug op zijn seizoenen als spelend Ajacied.

Welke (oud-)Ajacieden verder aanschuiven, blijft nog even geheim. Houd de kanalen van Ajax Media in de gaten voor het laatste nieuws over de najaarstournee!

Tijdens het evenement is het Ajax Jaarboek 2016-2017 verkrijgbaar. Ook de zojuist verschenen biografie van Johan Neeskens is dan verkrijgbaar.

Meer berichten