RCL verzuimt te scoren tegen FC Eindhoven
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Dominique van Wensveen is net te laat om doeltreffend te zijn.
Dominique van Wensveen is net te laat om doeltreffend te zijn. (Foto: Gert Jan van Heyningen)
Sport

RCL verzuimt te scoren tegen FC Eindhoven

De vrouwen van RCL waren zaterdag op thuis op de Sportpark de Bloemerd degenen die het spel maakten. Ze hadden de wedstrijd tegen FC Eindhoven in de eerste fase volledig onder controle maar de Racing voorwaartsen verzuimden te scoren. In de tweede helft zelfs tegen tien speelsters. Eindhoven produceerde slechts twee uitvallen van Eindhoven waarvan er één wel doeltreffend was. Resultaat was verlies met het kleinst mogelijke verschil voor RCL en dat deed pijn.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

De Leiderdorpse Racing opende tegen FC Eindhoven uitstekend. Winst was noodzakelijk, de motivatie optimaal en het spelconcept van de tegenstander doorgenomen. Een eerste actie van Cerise Klijn ging slechts rakelings naast maar de toon was gezet.

In de zesde minuut kreeg Kirsten Kok tot twee maal toe de mogelijkheid om de score te openen. RCL speelde pressievoetbal en het wachten was op de eerste bevrijdende treffer. RCL had in deze fase ruim afstand moeten nemen maar ook Susanne Hoogenboom, Drita Çelaj en Dominique van Wensveen hadden het geluk absoluut niet aan hun zijde.

Fysiek sterk en met veel overtredingen vocht Eindhoven zich na ruim twintig minuten weer in het duel. Samanta Stojanovic werd keihard in het gelaat geslagen en met de vele overtredingen werd het spel er niet aantrekkelijker op. RCL had technisch het beste van het spel en Eindhoven ontregelde alles zonder voetballend vermogen.

Gebrek aan saamhorigheid

Na vijf minuten in de tweede helft speelde de ploeg van Janet Griffioen tegen tien Eindhoven speelsters. Celeste van der Groef werd na haar tweede gele kaart terecht weggestuurd. De Racing kon met deze situatie moeilijk omgaan. Pressie met veel vrije trappen maar zonder collectief overleg en saamhorigheid geen doorbraak. De creativiteit en de rust in het spel ontbraken. Susanne Hoogenboom, Cerise Klijn, Drita Çelaj en Nikki van Luxemburg kwamen er niet doorheen. Het uitgekookt spelend Eindhoven loerde uitsluitend op de counter en dat had succes. In de 72e minuut scoorde Juul Santema de enige treffer in dit teleurstellende duel.

Teleurgesteld

Een onnodige en emotioneel beladen nederlaag van RCL met het kleinst mogelijke verschil. De Leiderdorpse Racing had zich uit het vertrouwde evenwicht laten brengen door een fysiek sterk Eindhoven dat op het randje balanceerde. Coach Janet Griffioen was na afloop enorm teleurgesteld. '"Alle neuzen stonden de goede kant op maar de kopjes gaan hangen als iets niet lukt. Het is nu werken aan saamhorigheid en vertrouwen want we willen niet zitten waar de klappen vallen", aldus de positief ingestelde Griffioen.

RCL staat in de Topklasse nu op de voorlaatste plaats.

Meer berichten