Velocitas viert een punt.
Velocitas viert een punt. Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas wint ook van EKVA

Algemeen Sport

Het vlaggenschip van korfbalvereniging Velocitas heeft in eigen huis ook van EKVA weten te winnen. Na een achterstand van zes punten en een knappe inhaalrace werd het 21 - 20 voor de Leiderdorpers. Velocitas is na twee wedstrijden nog ongeslagen.

In een goed gevulde thuisbasis begon Velocitas scherp aan de wedstrijd. Er werd solide spel vertoond tegen de Almeerse ploeg. Na 16 minuten korfbal was er ook 16 keer gescoord en waren de punten eerlijk verdeeld: 8 - 8.

Toen ging het ineens mis voor de Leiderdorpers. Waar EKVA vleugels leek te krijgen, kon Velocitas in zowel de aanval als verdediging geen vuist meer maken. In tien minuten tijd wist

EKVA een gat te slaan van zes punten. Toen vier minuten later het rustsignaal klonk, leek een overwinning voor de Leiderdorpers ver weg: 11 - 16.

In de tweede helft begon Velocitas aan een gigantische inhaalslag. EKVA maakte nog wel de openingstreffer, maar al snel wisten de Leiderdorpers het initiatief naar zich toe te trekken.

De werklust van de Leiderdorpers kostte heel wat energie, waarop coach Leo van den Bos besloot om frisse krachten in te brengen. Kelly Bavelaar kwam in het veld voor Jet van Osnabrugge en Thomas de Boer werd gebracht voor Pieter Paardekoper.

Velocitas wist met de frisse spelers verder in te lopen. Vijf minuten voor tijd was het Christel Zwanenburg die met een mooie vrije bal de stand weer op gelijke hoogte bracht naar 20 - 20. Amper twee minuten later schoot Joachim Jägel met een welgemikt afstandsschot de voorsprong op het scorebord.

In die laatste paar minuten hadden beide ploegen mogelijkheden om nog een keer tot scoren te komen. De grootste kans was voor EKVA. De gecreëerde doorloopbal ging echter over. Enkele seconden later klonk het eindsignaal en waren het de Leiderdorpers die de armen van blijdschap in de lucht mochten steken: 21 - 20. Op basis van de ijzersterke tweede helft is de winst zeker niet onverdiend.

Na twee wedstrijden heeft Velocitas de maximale score met een positief doelsaldo van twee. Waar het eerste team vorig seizoen opvallend vaak met één punt verschil verloor, lijken de wedstrijden dit seizoen met één punt goede kant op te vallen. Volgende week wacht ZKC '31 uit Zaandam, dat ook nog ongeslagen is. De winnaar van die partij heeft een uitstekende uitgangspositie om een gooi naar de prijzen te doen.