Nazomerse Lichtjesavond
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ruim 300 belangstellenden waren naar de begraafplaats gekomen om een lichtje aan te steken en hun overleden dierbaren te gedenken.
Ruim 300 belangstellenden waren naar de begraafplaats gekomen om een lichtje aan te steken en hun overleden dierbaren te gedenken. (Foto: Johan Kranenburg)
Herdenken

Nazomerse Lichtjesavond

Donderdag 2 november vond Leiderdorpse Lichtjesavond plaats in een nazomerse sfeer. Op een windstille avond, met  een aangename temperatuur en een nagenoeg volle maan die een voor kleurrijke lucht zorgde, werd een bijeenkomst georganiseerd om onze overleden dierbaren te gedenken. Wel 1000 kleine witte lantaarntjes op alle paden van de Algemene Begraafplaats droegen bij aan de sfeervolle avond.

Ruim 300 belangstellenden liepen achter Gijs Goedbloed - de vorig jaar gepensioneerde beheerder - in een lange stoet naar het middenpleintje waar het koor Young@Heart van Annemiek de Groot al klaar stond. In het openingswoordje werd opgemerkt dat het heengaan van een geliefde uit ons eigen kleine kringetje soms moeilijk te verkroppen is. Dat verdriet slijt, maar dat je het nooit kwijt raakt en dat hoeft ook niet. We dragen onze dierbaren mee in de stilte van ons hart.

Gezamenlijk werden enkele toepasselijke liedjes gezongen, waaronder 'Kan ik iets voor je doen' van De Dijk. Het prachtige, volle geluid van het 35 man/vrouw sterke koor klonk hartverwarmend in de open lucht. Er werd meegezongen en geluisterd, sommigen waren zichtbaar ontroerd.

Vervolgens werden de meegenomen kaarsen en lichtjes bij de graven gezet; daarna was iedereen welkom in Brasserie Park voor koffie of thee en de napraat. Er was voldoende parkeerruimte doordat gebruik gemaakt kon worden van het parkeerterrein van Ranzijn.

Volgend jaar op Allerzielen, 2 november, vindt de volgende Lichtjesavond plaats.

Meer berichten