Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het plezier spatte eraf bij de voorstelling van vrijdagavond.
Het plezier spatte eraf bij de voorstelling van vrijdagavond. (Foto: Johan Kranenburg)
Theater

Prima voorstelling na vijf dagen oefenen

Negentien kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar beleefden een bijzondere laatste vakantieweek in Leiderdorp. Zij deden bij toneelvereniging Toverlei mee aan de Musical Summer Week. Na vijf dagen van noest repeteren en veel plezier maken, zetten ze vrijdagavond 18 augustus een verkorte versie van de musical Annie op de planken. Met groot succes.

Het was de allereerste keer dat Toverlei de Musical Summer Week organiseerde. Een initiatief waarmee duidelijk aan een behoefte werd voldaan. "We hadden gerekend op ongeveer tien kinderen, het werden er bijna tweemaal zoveel", zegt regisseur Norman van Huut. Hij werkt al zeven jaar met Toverkids, de kinderafdeling van Toverlei. Onder de negentien deelnemers waren vier Toverkids, de rest was nieuw en onervaren.

Elke dag van half tien tot half vijf waren ze bij Toverlei in gebouw De Sterrentuin, waar onder leiding van Van Huut en dansdocente Annette Mandos werd geoefend met toneelspel, zang en dans. Maar het was natuurlijk niet zeven uur per dag hard werken, benadrukt Van Huut. "Tussendoor was volop ruimte voor ontspanning, we wilden de kinderen wel een vakantiegevoel geven. "

Speciaal voor deze groep maakte hij een bewerking van Annie, waarbij hij zowel het originele script als de filmversie betrok. "Ik heb er negentien rolletjes ingeschreven zodat iedereen iets te doen had. Je hebt maar een korte oefentijd dus je moet het vrij simpel houden. Het ging me ook niet zozeer om het eindresultaat maar om het proces ernaar toe; het belangrijke is dat de kinderen lekker bezig zijn met iets dat ze leuk vinden."

Wat niet wegneemt dat de kinderen vrijdagavond voor een bomvolle zaal hun ouders verrasten met een prima voorstelling. En niet alleen de ouders waren onder de indruk. "Wij waren zelf eigenlijk ook wel verbaasd dat we dit in vijf dagen voor elkaar hadden gekregen", bekent Van Huut.

Meer berichten